Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


МУЗИЧНЕ ВИХОВАННЯ І ОСНОВИ ХОРЕОГРАФІЇ З МЕТОДИКОЮ ВИКЛАДАННЯ




1.Співочі можливості та особливості розвитку голосу учнів початкових класів. Формування співацького дихання, постави і дикції. Гігієна, співацький режим і охорона дитячого голосу.

2.Методи музичного виховання у початкових класах. Класифікація методів і прийомів музичного виховання молодших школярів.

3.Музична грамота на уроках музики у початкових класах. Мета і завдання вивчення музичної грамоти на уроках музики. Зв’язок музичної грамоти з хоровим співом та слуханням музики.

4.Творча діяльність школярів на уроках музики. Використання матеріалу дитячих музично-театральних спектаклів.

5.Основні методи та прийоми розвитку у школярів почуття ритму і навичок використання музично-ритмічних рухів.

6.Характеристика дитячих музичних інструментів. Методика організації роботи з сучасними музичними інструментами.

7.Рухи під музику у початкових класах. Формування почуття ритміки і руху на уроках музики в 1-4 класах. Використання ігор на уроках музики в 1-4 класах. Методика проведення музично-дидактичних ігор, їх різновиди. Музично-творчий розвиток дітей за допомогою різноманітних ігор з рухами, танцями, співом.

8.Структура та зміст навчальної програми «Музика» для 1-4 класів. Можливості програми в реалізації триєдиної мети навчально-виховного процесу молодших школярів.

9.Використання на уроках музики українського фольклору. Різновиди української народної музичної дитячої творчості. Казка на уроках музики у початкових класах. Вивчення творчості українських та зарубіжних композиторів на тему дитячих літературних творів (М.Леонтович, Я.Степовий, Ф.Колеса, М.Лисенко).

10.Сприймання (слухання) музики у початкових класах. Розвиток музичного слуху як умова співу. Виховання музично-слухової уваги при сприйманні музики. Методи і прийоми активізації уваги учнів в процесі слухання музики. Значення і завдання слухання музичних творів на уроках музики.

11.Використання ТЗН на уроках музики в початкових класах. Мультимедійні технології та музичні навчально-комп’ютерні програми в системі початкової музичної освіти.

12.Засоби навчання на уроках музики в початкових класах. Різновиди та методика використання засобів музичного виховання. Методика використання наочних посібників на уроках музики в 1-4 класах.

13.Методи і прийоми хорового співу у початкових класах. Формування вокально-хорових навичок в учнів початкових класів. Вокально-хорові вправи, їх значення та методика використання на уроках музики.

14.Урок – основна форма навчально-виховного процесу з музики. Типи уроків музики, їх характеристика. Підготовка вчителя до уроку музики. Види планування навчально-виховної роботи з музики в 1-4 класах. Структура уроку музики у початкових класах. Дидактична структура уроку музики. Зв'язок методичної та дидактичної структури уроку.

15.Принципи музичного виховання у початкових класах. Класифікація принципів музичного виховання в початковій школі.

 

 



Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 192; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты