Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


РОЗДІЛ. 5. КОНТРОЛЬ ТА КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ




Пропонується застосування системи комплексної діагно­стики знань, метою якої є підвищення зацікавленості студентів у вивченні навчального матеріалу, активізація роботи на аудиторних заняттях, опрацювання в позааудиторний час, стимулювання систематичної самостійної роботи студентів, а також виявлення і розвиток творчих здібностей та запровадження здорової конкуренції у навчальному процесі.

Робочою програмою дисципліни «Фінансова політика» передбачається застосування трьох форм контролю знань студентів: поточний, модульний та підсумковий.

Поточний контроль пов’язаний з усіма видами навчальної роботи й має на меті навчити студентів бути готовими до повсякденної перевірки знань з першого дня занять. Його основою є комплексна діагностика знань студентів за 100-баловою системою оцінювання успішності.

Форми контролю:

усне опитування на семінарських заняттях;

виконання практичних завдань;

заслуховування доповідей/рефератів та їх оцінювання;

перевірка письмових робіт та індивідуальних завдань;

тестування;

оцінювання тематичних оглядів, конспектів рекомен­дованої літератури, бібліографічних оглядів з окремих тем дисципліни.

Модульний контроль здійснюється з метою необхідності отримання інформації про рівень успішності студентів за певний період навчання.

Тематичним планом дисципліни «Фінансова політика» передбачається два модульні контролі знань студентів. Після проведення другого модульного контролю студентам виставляється загальний бал, що формується накопиченням балів за весь період вивчення дисципліни з урахуванням результатів усіх виконаних видів робіт.

Форми контролю:

тестування;

усне опитування;

аудиторна контрольна робота;

виконання комплексного індивідуального завдання.

Невиконані види робіт, передбачені навчальним планом з дисципліни, студент може підготувати під час наступних практичних і семінарських занять або після проведеного рубіжного контролю, але не пізніше, як за два дні до початку підсумкового контролю з дисципліни.

Підсумковий контроль – вид контролю знань студентів, що здійснюється з метою оцінювання їх відповідності моделі фахівця. Підсумковий контроль визначає рівень засвоєння студентами навчального матеріалу.

Навчальними планами студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр», галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво» напряму підготовки 030508 «Фінанси і кредит» спеціальності 03050801 «Фінанси і кредит» спеціалізації 0305080101 «Державні фінанси» передбачається проведення підсумкового контролю знань з дисципліни «Державні фінанси» у формі письмового екзамену.

 

Загальна оцінка завдань екзаменаційного білету становить 100 балів:

Завдання 1 (теоретичні питання) кількість балів – «30».

Завдання 2: (логічне питання) кількість балів – «20».

Завдання 3 (визначення понять та категорій) кількість балів – «25».

Завдання 4 (тестові завдання) кількість балів – «25».

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 46; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты