Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Тема 13. Тенденції розвитку Інтернет-маркетингу




1. Характеристики та переваги Інтернет-маркетингу.

2. Аналіз сучасних трендів Інтернет-маркетингу.

3. Сайт, як інструмент Інтернет-маркетингу.

Вдосконалення інформаційних технологій, систем і стандартів їх взаємодії призвели до створення нових напрямків сучасного бізнесу - електронного бізнесу, електронної комерції та Інтернет-маркетингу.

Електронний бізнес визначається як безперервна оптимізація продуктів і послуг організації, а також виробничих зв'язків через застосування цифрових технологій і використання Інтернету як первинного засоби комунікацій. Під електронною комерцією розуміються будь-які форми угод, при яких взаємодія сторін здійснюється електронним способом, засіб ведення бізнесу в глобальному масштабі. За типом взаємодіючих суб'єктів електронний бізнес класифікують: бізнес-бізнес (business-to-business, B2B); бізнес-споживач (business-to-consumer, B2C); споживач-споживач (consumer-to-consumer, З2С); бізнес-адміністрація (business-to-administration, B2A); споживач-адміністрація (consumer-to-administration, C2A).

Інтернет- маркетинг - це набір інструментів, методів і підходів різного спрямування реклами в мережі Інтернет для отримання відгуку від цільової аудиторії в залежності від поставлених перед сайтом завдань (цілей). Інтернет-маркетинг, як теорія й методологія організації маркетингу у гіпермедійному середовищі Інтернету, додає нові особливості та переваги в традиційний маркетинг: перехід ключової ролі від виробників до споживачів; глобалізація діяльності й зниження транзакційних витрат; персоналізація взаємодії й перехід до маркетингу “один-одного-один-одного”; зниження трансформаційних витрат. Інтернет має унікальні характеристики, що значно відрізняються від характеристик традиційних інструментів маркетингу. Однією з основних властивостей середовища Інтернету є її гіпермедійна природа, яка характеризується високою ефективністю в поданні та засвоєнні інформації, що значно підвищує можливості маркетингу в посиленні взаємозв'язку підприємств і споживачів, що особливо актуально для маркетингу нововведень.

Кількісні світові показники Wеb-середовища з 2000 по 2011 роки демонструють експонентне зростання більш ніж в 50 разів за зареєстрованих сайтах і більш ніж в 30 ( до 115 млн.) за активних сайтах. 2010 рок - зареєстровано 255.287.546 Wеb-сайтів, квітень 2011 року - 314 млн. Світова аудиторія Інтернет - 1,5 млрд. чоловік. Приріст користувачів в 2008 році до 2000 р. - більше 300%. Поглинання Інтернетом у світі становить 23,6% від світового населення. Розмір української аудиторії користувачів Інтернету в 2011 р. - більш 20 млн. чоловік (2005 – 4 млн., 2007 – 6 млн., 2008 – 10 млн., 2009 – 15 млн.) - 30-е місце в загальносвітовому рейтингу, 14 – в європейському. Загальний час, що українські користувачі проводять в Інтернеті (2010 р.) –більш 4,66 млрд. хвилин (2004 - 1,9 млрд., 2007 – 3 млрд., 2008 – 4,1 млрд., 2009 – 4,7 млрд.). У середньому по країні глибина - 12 % ( для порівняння, у сусідній Польщі - понад 50 %). За регіонах: Київський регіон (55,54%), Харків (6,76%), Донецьк (6,07%), Одеса (5,59%), Львів (5,59%), Дніпропетровськ (4,77%), Крим (2,38%), Луганськ (1,34%). Спостерігаються позитивні тенденції й у частині швидкості. В 2010 Україна ввійшла в Топ-30 по швидкості Інтернету ( 28-е місце). Згідно даним сервісу Speedtest.net середня швидкість Інтернету на Україні в 2011 році - 13.9 Мбит/з ( 18-е місце).

До головних трендів Інтернет-маркетингу у 2011-2012 роках відносяться: все більше проникнення Інтернету в офлайн-бізнес; збільшення бюджетів фірм на використання контекстної реклами й пошукової оптимізації, маркетинг в соціальних мережах; акцент на утримання клієнта, здійснення повторних продажів, сервісів, проведення програм лояльності; активний розвиток та диференціація засобів веб-аналітики, популяризація та відстеження сервісів; швидкий інтернет-маркетинг; відео-маркетинг; блоги; Smart TV; мобільний маркетинг; віддалена праця; поведінковий маркетинг; віджет-маркетинг; вертикальні канали маркетингу; інтегрований інтернет-маркетинг; нішовий інтернет-бізнес; застосування технологій віртуалізації, Cloud computering, Grid-технологій; приділення уваги підвишенню швидкость та забезпеченню якость.

Одним з головних елементів системи маркетингу в Інтернеті що вимагає найбільшої уваги з боку маркетингової служби підприємства є web-сайт. З точки зору маркетингу, web-сайт - це набір інформаційних блоків та інструментів для взаємодії з одним або декількома сегментами цільової аудиторії. Яка інформація буде представлена на ньому, які інструменти будуть задіяні, як вони будуть взаємодіяти між собою - все це залежить від обраної моделі бізнесу, короткострокових і довгострокових завдань, а також від типу сегментів цільової аудиторії і можливості контактувати з нею тим, чи іншим способом. Мета, яка обрана компанією для своєї роботи в Інтернеті, визначає конструкцію сайту, використовувані на сайті інструменти, систему навігації сайту, інформаційний зміст, стиль подачі інформації. Можливі цілі компанії укладаються в одні з чотирьох типів (класів): зниження витрат на первинну комунікацію з потенційним клієнтом; швидке виведення на особистий контакт з представником компанії потенційного клієнта при здійсненні первинного продажу; збільшення лояльності клієнтів компанії з метою підвищення ступеню вірогідності повторних продажів та додаткових сервісів; залучення й утримання цільової аудиторії з метою продажів; контактів із цією цільовою аудиторією сторонньому рекламодавцеві. Слід зазначити, що тільки 30% Інтернет-проектів виявляються економічно ефективними.

Питання до теми.

1. Проаналізуйте переваги та особливості Інтернет-маркетингу.

2. Порівняйте Інтернет-маркетинг –електронний бізнес- е-коммерцію.

3. Наведіть критерії та показники ефективності сайту.

Завдання за темою.

1. Проаналізуйте тенденції розвитку Інтернет-маркетингу в Україні.

2. Проаналізуйте Інтернет-сайт нововведення (якщо є). Зробить його SWOT-аналіз. Надайте рекомендації щодо удосконалення.

3. Розробить власний інформаційний Інтернет-сайт нововведення з посиланням на Інтернет-сайт нововведення, що аналізується.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 73; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты