Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Організація власної присутності в Інтернет




Сукупність гіпертекстів, що об’єднано загальним інформаційним наповненням, оформленням, авторством, називають веб-сторінкой (веб-публікацієй). Фізично це не обов'язково один гіпертекст, це будь-яка кількість гіпертекстів і мультимедіа-інформації, що міститься в них.

Щодо використання документа в браузері користувача, розрізняють:

1. Статичні html сторінки ( сторінка виглядає завжди однаково, не залежно від дій користувача). Наприклад, меню організовано посиланнями на окремі сторінки, а не списком, що випадає.

2. Динамічні html сторінки ( можуть реагувати на дії користувача й змінюватися). Наприклад, при клацанні по тексту може показуватися спливаючий блок тексту з перекладом слова.

Динаміка на веб сторінках реалізована за допомогою скриптов, які виконуються браузером. Багато елементів мови html підтримують визначення оброблювачів подій. Найпоширеніша мова для створення динаміки веб сторінок - це JavaScript.

За способами створення документи ділять знову на статичні й динамічні.

1. Статичними називають сторінки, якщо вони лежать на сервері у вигляді html-файлів.

2. Динамічними називають таки сторінки, що швидко генеруються за запитами браузера.

Якщо сайт містить контент, що вимагає частих модифікацій та коректировок (мінливий контент), (content - інформація на сайті), то доцільно використовувати скрипти, що виконуються на сервері: браузер запитує в сервера документ; сервер визначає, що документ є скриптом і запускає його на виконання ; скрипт генерує html сторінку; сервер відправляє сгенерированну сторінку браузеру, так що той і не догадується, що на сервері відробив скрипт

Існує кілька мов програмування, на яких можуть писатися скрипти, які генерують "динамічні" сторінки. Найпоширеніші з них: Perl; SSI; PHP; ASP; Python; Java; бінарний код (програма на С або С++ компілюють код, що виконується). Кожний із цих мов має свої особливості застосування. Писати скрипти можна на будь-якій мові. Головне знати його сильні й слабкі сторони й використовувати їх ефективно.

Останнім часом більше набирає силу гібридна система. Назва в неї, як у голандського футбольного клубу - AJAX, що означає: Asyncronous JavaScript And XML . Ця технологія дозволяє скриптам на JavaScript звертатися до будь якого скрипту на сервері й одержувати інформацію із сервера. Це, у свою чергу, дає користувачеві гнучкість і дозволяє перезавантажувати тільки частину вмісту сторінки, а не всю її повністю (що значно заощаджує трафик).

Статичні html сторінки - не дуже гнучке рішення. Використовувати їх слід, тільки якщо повністю статичний зміст (книга, що знаходиться в мережі). Для сайтів із нформацією, що часто змінюється варто зупинити вибір на використанні скриптов.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 49; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты