Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


АНАЛІЗ СТРУКТУРИ СТРАХОВОГО РИНКУ




 

5.2.1 Питома вага в загальному обсязі валових страхових премій відображає частку валових страхових премій з окремого виду страхування в загальному обсязі валових страхових премій на страховому ринку. Цей показник використовується для аналізу зміни структури загального страхового ризику на страховому ринку в цілому за умови зміни частки того чи іншого виду страхування.

Суттєве збільшення питомої ваги окремого виду страхування свідчить про зміни в співвідношенні ризиків, які беруть на себе страховики, що може нести негативні наслідки.

 

ПВВСПi(t)= ВСПi(t) / ВСПt * 100, (5.5)

 

де ВСПi(t) – сума валових страхових премій i-го виду страхування за період t, тис. грн.;

ВСПt загальна сума валових страхових премій за період t, тис. грн.

 

5.2.2 Питома вага в загальному обсязі чистих страхових премій відображає частку чистих страхових премій з окремого виду страхування в загальному обсязі чистих страхових премій на страховому ринку. Цей показник використовується для аналізу зміни структури загального страхового ризику на страховому ринку в цілому за умови зміни частки того чи іншого виду страхування.

Суттєве збільшення питомої ваги окремого виду страхування свідчить про зміни в співвідношенні ризиків, які беруть на себе страховики, що може нести негативні наслідки.

 

ПВЧСПi(t)= ЧСПi(t) / ЧСПt * 100,(5.6)

 

де ЧСПi(t) – сума чистих страхових премій i-го виду страхування за період t, тис. грн.;

ЧСПt загальна сума чистих страхових премій за період t, тис. грн.

 

5.2.3 Питома вага в загальному обсязі валових страхових виплат відображає частку валових страхових виплат з окремого виду страхування в загальному обсязі валових страхових виплат на страховому ринку. Цей показник використовується для аналізу зміни структури загального страхового відшкодування на страховому ринкув цілому за умови зміни частки виплат з того чи іншого виду страхування.

 

ПВВСВi(t)= ВСВi(t) / ВСВt * 100, (5.7)

 

де ВСВi(t) – сума валових страхових виплат i-го виду страхування за період t, тис. грн.;

ВСВt загальна сума валових страхових виплат за період t, тис. грн.

 

5.2.4 Питома вага в загальному обсязі чистих страхових виплат відображає частку чистих страхових виплат з окремого виду страхування в загальному обсязі чистих страхових виплат на страховому ринку. Цей показник використовується для аналізу зміни структури загального страхового відшкодування на страховому ринкув цілому за умови зміни частки виплат з того чи іншого виду страхування.

 

ПВЧСВi(t)= ЧСВi(t) / ЧСВt * 100,(5.8)

 

де ЧСВi(t) – сума чистих страхових виплат i-го виду страхування за період t, тис. грн.;

ЧСВt загальна сума чистих страхових виплат за період t, тис. грн.

5.2.5 Коефіцієнт перестрахування характеризує ступінь участі страховиків у перестрахуванні в цілому. Коефіцієнт фіксує участь перестраховиків на страховому ринку та показує залежність виконання страховиками взятих на себе зобов’язань від надійності перестрахування. Оптимальне значення показника – у межах від 5 до 50% від валових показників страхових премій. Значення, нижче встановлених меж, може свідчити про те, що немає такого фактора фінансової надійності, як перестрахування; значення вище встановлених меж – про високий рівень залежності надійності страховиків від перестрахування.

КП = СППi(t) / CCПt , (5.9)

 

де СППi(t) сума страхових платежів i-го виду страхування, переданих у перестрахування за період t, тис. грн.;

CCПt – сума страхових премій за період t, тис. грн.

5.2.6 Коефіцієнт перестрахуванняза окремими видами страхування характеризує ступінь участі страховиків у перестрахуванні за окремими видами страхування.

 

КПi(t) = СППi(t) / CCПi(t) , (5.10)

 

де СППi(t) сума страхових платежів i-го виду страхування, переданих у перестрахування за період t, тис. грн.;

CCПt – сума валових страхових премій i-го виду страхування за період t, тис. грн.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 97; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты