Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Кондак 6. Дві найбільші заповіді дав Ти нам, Господи: любити Бога всім серцем, усім розумінням і силою своєю та любити ближнього




Дві найбільші заповіді дав Ти нам, Господи: любити Бога всім серцем, усім розумінням і силою своєю та любити ближнього, як самого себе. Але любов не у словах, а в учинках виявляється. Навчи мене, Господи, творити добро, навчи боятися спокусити ближнього, навчи прощати, в усьому наслідуючи Тебе, щоб оселилася в серці моєму любов, і я співав Тобі: Алилуя.

 

Ікос 6

Ти сказав: що зробили ви ближньому своєму, те зробили Мені. Згадую, скільки смутку, болю та зла заподіяв я всім, хто навколо мене, безбожним і ницим життям своїм. Боже мій, нагадай мені всіх, за кого мені потрібно молитися, на кого я ображений і кого образив, кого обманював і кривдив, засмучував чи вводив у гріх, кому я не допоміг і кому ще можу допомогти, щоб спокутувати свою провину, благаючи Тебе:

Помилуй мене, навчи досліджувати думки та вчинки свої.

Помилуй мене, даруй мені бачити свої гріхи і не осуджувати брата мого.

Помилуй мене й поможи визнавати свої помилки.

Помилуй мене, даруй мені істинне покаяння.

Помилуй мене і навчи давати, нічого не вимагаючи взамін.

Помилуй мене і спонукай виконувати те, що обіцяв.

Помилуй мене, Спасителю мій і Лікарю Всемогутній.

 

Кондак 7

Розумію, що тільки мій егоїзм, моє роздуте «Я» — це корінь усіх моїх проблем і всього гріховного, що скоїв я за життя. Не з тяжкими обставинами потрібно боротися мені, а з егоїзмом своїм. Це його я маю перемогти, щоб чистим серцем співати Тобі: Алилуя.

 

Ікос 7

Відкрий мені, Господи, страждання людей, щоб, уболіваючи за них і допомагаючи їм, я забув себе: забув свої болі й бажання, свої «хочу» й «не можу», і віддався їм у служіння, як Самому Тобі, благаючи Тебе:

Помилуй мене, щоб туди, де ненависть, я приносив любов.

Помилуй мене, щоб туди, де розлад, я приносив примирення.

Помилуй мене, щоб туди, де сумніви, я приносив віру.

Помилуй мене, щоб туди, де відчай, я приносив надію.

Помилуй мене, щоб туди, де смуток, я приносив радість.

Помилуй мене, зроби мене посланцем Твого миру та спокою.

Помилуй мене, Спасителю мій і Лікарю Всемогутній.

Кондак 8

Господи! Щастя моє в тому, щоб сповняти слова Твої. Навчи мене виконувати волю Твою, щоб зміг я нести світло духовного пробудження своїм братам у нещасті — не лише словом, але й прикладом свого життя, і досвідом свого зцілення. Даруй мені благодать допомагати й іншим одужувати від смертельної недуги залежності їхньої на славу Твою, щоб завжди співати Тобі: Алилуя.

Ікос 8

Справеливі присуди Твої, Господи! Навчи мене дякувати за всі скорботи, що Ти посилаєш мені, через обставини і через людей; за всіх, хто кривдить мене, хто зрадив, обмовив, завдав мені болю, — бо тільки вдячне терпіння дарує очищення, без якого ніхто не ввійде у Царство Твоє, не уникне загибелі та вічних мук; тому, дякуючи від серця, взиваю Тобі:

Помилуй мене, Всемилостивий, навчи прощати образи і молитися за кривдників.

Помилуй мене, бо сам я образив Тебе значно тяжче за всіх, хто образив мене.

Помилуй мене, допоможи зрозуміти, що доки не перестану я звинувачувати, доти не виберуся з темряви.

Помилуй мене і збережи від самовиправдання і саможаління.

Помилуй мене, допоможи спокутувати свої гріхи перед усіма, кого я образив і засмутив.

Помилуй мене, навчи ненавидіти гріх, але співчувати грішникам і бути милосердним до всіх.

Помилуй мене, Спасителю мій і Лікарю Всемогутній.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 58; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты