Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Молитва недужого на пристрасть у печалі чи безнадії




Господи, Ісусе Христе, довготерпеливий і многомилостивий! Ти заради спасіння людини добровільно перетерпів обплювання, знущання, страшні катування, наругу і смерть; Ти у гробі поклався, Життя безсмертне, і до пекла зійшов, аби визволити мене від пекельної муки та відкрити мені двері Царства Небесного. Молю Тебе, допоможи мені бути гідним Твоєї любові!

Не втаїться від Тебе, Спасителю мій, Сотворителю мій, Визволителю мій, ні крапля сльози, ані частина краплі. Ти бачиш мою біду, бачиш рани мої духовні. Оточили мене беззаконня мої, і я не можу оглянути їх, бо їх більше, ніж волосся на голові моїй, і серце моє стиснулося в мені. Допоможи мені вирватися з-під влади диявола. Дай мені розум тягнутися до Тебе з усіх сил, вдумуватися у заповіді Твої та виконувати їх. А якщо свідомо чи несвідомо згрішу — негайно каятися перед Тобою і старатися надалі не припускатися гріха. Дай мені сили щодня рухатися до Тебе, навчи докладати зусиль для свого спасіння, адже Царство Небесне силою здобувається і ті, хто докладає зусиль, входять у нього. Бо сили мої немічні, гріхи мої виснажили мене, я втомився від самого себе, не маю сил одужувати й виправлятися, але Ти простягаєш мені всесильну руку Свою, і з Тобою я зможу все: підіймуся, зцілюся і вирвуся зі своєї неволі, звільнюся від пристрасті, тривоги, страхів, усякої неправди й темряви.

Хоч би скільки разів я падав, але з допомогою Твоєю знов підійматимусь, і Ти визволиш мене, Господи Боже мій. Ти виведеш мене на волю, якщо не відійду від Тебе. Всемогутність Твоя безмежна, і немає для Тебе нічого неможливого. Ти прощаєш і викреслюєш наші гріхи, підіймаєш померлих, виганяєш злих духів і зціляєш невиліковних. Ти — Бог єдиний і нема нікого, подібного до Тебе, Господи. Ти сильний у милості та благий у могутності, щоб помагати, і втішати, і спасти всіх, що уповають на ім’я Твоє.

Допоможи мені, Господи, терпіти себе; допоможи намагатися стати кращим і збуди в серці моєму покаяння, яке втішає душу і всиновлює Тобі. Даруй мені страх засмутити Тебе і зрадити Твою до мене любов. Віддаю Тобі своє життя, довіряю Тобі все добре чи зле, важке, неприємне чи болісне, що Ти посилатимеш задля мого спасіння. Єдине, про що молю Тебе — дай мені сили все витримати, й перетерпіти, і не відступити від Тебе. Ти Сам Своїми Божественними вустами сказав: хто приходить до Мене, того Я не вижену геть. Так, Господи, Ти виходиш назустріч блудним дітям Своїм, відкриєш обійми Свої та вводиш їх у Свій дім, де немає ні туги, ні болю, ані жодної скорботи й нестачі.

Боже мій, Світло і Радість істинна, усього мене навчи бути Твоїм, навчи Творити добро і самозречено служити ближнім на славу Твою — Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і навіки-віків. Амінь.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 61; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты