Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Електронній пошті, яку придумав американець Рей Томлінсон, виповнилось 40 років




 

 

 

Компакт-диск ( англ. Compact Disc ) - оптичний носій інформації у вигляді пластикового диска з отвором в центрі, процес запису і зчитування інформації якого здійснюється за допомогою лазера. Подальшим розвитком компакт-дисків стали DVD.

Спочатку компакт-диск був створений для зберігання аудіозаписів у цифровому вигляді (відомий як CD-Audio), проте в подальшому став широко використовуватися як носій для зберігання будь-яких даних ( файлів) в двійковому вигляді (т. зв. CD-ROM ( англ. Compact Disc Read Only Memory ,Компакт-диск тільки для читання), або КД-ПЗУ - "Компакт-диск, постійне запам'ятовуючий пристрій "). Надалі з'явилися компакт-диски не тільки з можливістю читання одноразово занесеної на них інформації, але і з можливістю їх запису і перезапису ( CD-R, CD-RW).

Формат файлів на CD-ROM відрізняється від формату запису аудіо-компакт-дисків і тому звичайний програвач аудіо-компакт-дисків не може відтворити збережену на них інформацію, для цього потрібен спеціальний привід (пристрій) для читання таких дисків (зараз є практично в кожному комп'ютері).

Компакт-диск (CD-ROM) став основним носієм для перенесення інформації між комп'ютерами (витіснивши з цієї ролі флоппі-диск). Зараз він поступається цю роль більш перспективним твердотілим носіям.

 

 

Сэр Э́лтон Геркулес Джон (англ. Elton Hercules John, настоящее имя Ре́джиналд Ке́ннет Дуайт (Reginald Kenneth Dwight); род. 25 марта 1947) — популярный британский рок-певец, композитор и пианист. Рыцарь-бакалавр (1997) и кавалер ордена Британской империи (CBE, командор, 1995). Элтон Джон оказал заметное влияние на развитие популярной музыки[3]; на протяжении своей почти 40-летней карьеры он продал более 250 млн пластинок; 52 его сингла входили в британский Топ-40[4], всписке величайших исполнителей по версии журнала Rolling Stone музыкант занимает 49-е место. Элтон Джон — один из самых коммерчески успешных исполнителей 1970-х годов: семь его альбомов занимали первые места в Billboard 200[5], 23 синглавходили в американский Топ-40, 16 попадали в первую десятку и 6 поднимались на первое место[6]. Один из них, «Candle in the Wind» (версия, посвященная Принцессе Диане) разошёлся 37-миллионным тиражом[7].

За всю свою карьеру Элтон Джон продал в США и Британии больше альбомов, чем любой другой британский соло-исполнитель[8].

Элтон Джон известен также как общественный деятель, в частности, на поприще начатой им в конце 1980-х борьбы против эпидемии СПИДа. Элтон Джон, введённый в Зал славы рок-н-ролла в 1994 году, до сих пор остается одним из самых успешных рок-исполнителей Великобритании.

 

 

Едсон Арантіс ду Насименту [2] ( порт. Edson Arantes do Nascimento ; 21 жовтня чи 23 жовтня [3] [4] [5] 1940, Трес-Корасойнс, Мінас-Жерайс), більш відомий як Пеле ( порт. Pel ) - бразильський футболіст, нападник. Грав за клуби " Сантос "і" Нью-Йорк Космос ". Провів 92 матчі і забив 77 голів у складі збірної Бразилії.

Рекордсмен за кількістю виграних, як гравця, чемпіонатів світу - три титули. Учасник чотирьох чемпіонатів світу. Кращий гравець чемпіонату світу 1970. Кращий молодий гравець чемпіонату світу 1958. Футболіст року в Південній Америці 1973. Двічі член символічних збірних чемпіонатів світу. Дворазовий володар Міжконтинентального кубка і Кубка Лібертадорес, переможець Суперкубка міжконтинентальних чемпіонів, десятиразовий чемпіон штату Сан-Паулу, чотириразовий переможець турніру Ріо-Сан-Паулу в складі "Сантоса".

Кращий футболіст XX століття за версією футбольної Комісії ФІФА; по голосуванню на офіційному сайті організації Пеле - другий футболіст в XX столітті [6] [7]. Є кращим спортсменом XX століття за версією Міжнародного Олімпійського комітету [8].

За опитуванням МФФІІС займає перше місце серед найкращих футболістів світу XX століття. Займає перше місце серед кращих гравців XX століття поверсією журналу World Soccer. Займає перше місце серед кращих гравців XX століття за версією France Football [9]. Займає перше місце серед кращих гравців XX століття за версією Guerin Sportivo [10]. Займає перше місце серед кращих гравців за всю історію футболу за версією Placar [11]. Займає друге місце в історії чемпіонатів світу за версією газети The Times [12]. Входить в ФІФА 100.

Член символічної збірної кращих гравців на всіх чемпіонатах світу по версії ФІФА [13]. Член символічної збірної кращих гравців в історії Південної Америки [14]. Є одним з 100 найбільш впливових людей світу за версією журналу Time.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 50; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав


<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Как вывести вшей? | Кармическая связь мужчины и женщины
lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты