Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Опис установки для вимірювань. Експериментальна установка зображена на рис.6.4




 

Експериментальна установка зображена на рис.6.4. Досліджувана рідина наливається у циліндр 1 віскозиметра 2. Діаметр циліндра 15,9 мм. Віскозиметр закріплений на штативі 3, який дозволяє перевертати його на кут 180° для проведення повторних вимірів. Циліндр 1 у віскозиметрі оточений водою, що подається циркулярно з імерсійного термостата 4 через шланги 5. Температура води у віскозиметрі вимірюється термометром 6 і вважається рівною температурі досліджуваної рідини у циліндрі.

Кульки (8) занурюються у циліндр через отвір, герметично закритий пробкою (9).

Температура рідини регулюється регулятором (10) термостату.

Охолодження води у ванні здійснюється за допомогою шлангів (на фотографії вони відсутні), один з яких підводить холодну воду з водопровідного крана до замкнутої охолоджувальної системи циркуляції (11), з якої другий шланг зливає воду назовні.

 
 

Увага! Перед початком роботи переконайтеся, що шланги підводу і відводу води надійно під’єднані до системи водопостачання.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 53; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты