Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Приклад № 9.




Патологоанатомічний діагноз:

Основне захворювання: гострий гнійний метрит, що розвинувся після своєчасних пологів вдома.

Ускладнення: бактеріальний шок, гостре повнокрів'я внутрішніх органів, множинні діапедезні крововиливи в серозні і слизові оболонки, шокові легені, нирки, різко виражена дистрофія печінки.

Висновок про причину смерті: Бактеріальний шок на фоні запального процесу у пологах доношеною вагітністю на дому з порушенням дихання і кровообігу.

Лікарське свідоцтво про смерть:

I. а) Бактеріальний шок.

б) Гострий гнійний метрит після своєчасних пологів, що відбулися вдома.

в) –

II. Післяпологовий період, 6 доба,

Код О86.1

Приклад № 10.

Патологоанатомічний діагноз:

Основне захворювання: легенева емболія навколоплідними водами, що розвинулася у першому періоді своєчасних пологів на фоні раннього злиття навколоплідних вод.

Ускладнення: гостра дилатація серцевих порожнин, гостре загальне венозне повнокрів'я, рідка кров у порожнинах серця та просвітах великих кровоносних судин, внутрішньоутробна асфіксія плода.

Висновок про причину смерті: емболія дрібних судин легень елементами навколоплідних вод (лусочки плоского епітелію і меконію), спричиненою раннім вилиттям навколоплідних вод, зупинка серця і дихання при повторних пологах.

Лікарське свідоцтво про смерть.

I. а) Легенева емболія навколоплідними водами в першому періоді термінових пологів при ранньому вилитті навколоплідних вод.

б) –

в) –

II. –

Код О88.1

Інші акушерськи стани, не класифіковані в інших рубриках (О95-О99).

До цього розділу включено інфекційні, паразитарні, обмінні, ендокринні, психічні, серцево-судинні, інші захворювання матері, якщо вони ускладнюють перебіг вагітності, пологів, післяпологового періоду або їх ускладнення вимагають акушерського втручання (рубрики О98 та О99).

В акушерській практиці зустрічаються випадки, коли поєднання тяжкого хронічного захворювання з патологією вагітності, пологів або післяпологового періоду у сукупності обумовлюють летальний наслідок. Побудова патологоанатомічного діагнозу у цих випадках проводиться за принципом основного захворювання, в якому екстрагенітальна патологія може трактуватися як поєднане, конкуруюче або фонове захворювання, в залежності від ролі останньої в патогенезі. За будь-якого варіанту акушерська патологія має бути відображена у лікарському свідоцтві про смерть в частині I або II, що вирішується індивідуально на підставі клініко-анатомічного аналізу випадку.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 126; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты