Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника



И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в, ами́нь. Богоро́дичен: В Тебе́ еди́ном прибе́жищи наде́явся,/ да не отпаду́ до́браго ча́яния:/ но да улучу́ Твою́




Читайте также:
  1. Го́спода по́йте и превозноси́те Его́ во ве́ки.
  2. И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в, ами́нь.
  3. И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.
  4. И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.
  5. И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.
  6. Пою́ще и превознося́ще во вся ве́ки.
  7. Чтец: И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.
  8. Чтец: И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.
  9. Чтец: И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Богоро́дичен: В Тебе́ еди́ном прибе́жищи наде́явся,/ да не отпаду́ до́браго ча́яния:/ но да улучу́ Твою́ по́мощь Чи́стая,// вся́каго вре́да лю́тых избавля́емый.

Катава́сия, глас 4:

Хор: Твоя́ песносло́вцы, Богоро́дице,/ Живы́й и Незави́стный Исто́чниче,/ лик себе́ совоку́пльшия, духо́вно утверди́,/ в Боже́ственней Твое́й сла́ве// венце́в сла́вы сподо́би.

Ектения́ ма́лая:

Диа́кон: Па́ки и па́ки ми́ром Го́споду помо́лимся.

Хор: Го́споди, поми́луй.

Диа́кон: Заступи́, спаси́, поми́луй и сохрани́ нас, Бо́же, Твое́ю благода́тию.

Хор: Го́споди, поми́луй.

Диа́кон: Пресвяту́ю, Пречи́стую, Преблагослове́нную, Сла́вную Влады́чицу на́шу Богоро́дицу и Присноде́ву Мари́ю, со все́ми святы́ми помяну́вше, са́ми себе́ и друг дру́га, и весь живо́т наш Христу́ Бо́гу предади́м.

Хор: Тебе́, Го́споди.

Иере́й: Я́ко Ты еси́ Бог наш, и Тебе́ сла́ву воссыла́ем, Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в.

Хор: Ами́нь.

 

Седа́льны Трио́ди, глас 4:

Смире́ние вознесе́ одержи́маго злы́ми, мытаря́ возстена́вша,/ и е́же очи́сти, к Зижди́телю воззва́вша:/ возноше́ние же низложи́ от пра́вды/ окая́ннаго фарисе́я велере́чующа.// Те́мже поревну́им до́брым, злых отступа́юще.

 

Сла́ва Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху.

Смире́ние дре́вле вознесе́ мытаря́,/ пла́чем возопи́вша: очи́сти, и оправди́ся./ Того́ подража́им вси, во глубину́ зол впа́дшии,/ возопии́м Спа́су из глубины́ се́рдца:// согреши́хом, очи́сти еди́не Человеколю́бче.

 

И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.



Богоро́дичен Трио́ди, глас 4:

Ско́ро приими́ Влады́чице, моле́ния на́ша,/ и сия́ принеси́ Твоему́ Сы́ну и Бо́гу, Госпоже́ Всенепоро́чная:/ разреши́ обстоя́ния к Тебе́ притека́ющих,/ сокруши́ ко́зни, и низложи́ де́рзость вооружа́ющихся безбо́жно// на рабы́ Твоя́, Пречи́стая.

 

Песнь 4:

Кано́н воскре́сный, глас 5:

Хор:

Ирмо́с: Боже́ственное Твое́ разуме́в истоща́ние/ прозорли́во, Авваку́м, Христе́, со тре́петом вопия́ше Тебе́:/ во Спасе́ние люде́й Твои́х// спасти́ пома́занныя Твоя́ прише́л еси́.

Чтец:

Припев: Сла́ва, Го́споди, свято́му Воскресе́нию Твоему́.

Тропарь: Я́же от Ме́рры горча́йшыя во́ды,/ я́ко во о́бразе проначерта́я Пречи́стый Крест Твой, Бла́же,/ грехо́вное умерщвля́ющ вкуше́ние,// дре́вом услади́л еси́.



 

Припев: Сла́ва, Го́споди, свято́му Воскресе́нию Твоему́.

Тропарь: Крест за дре́во разу́мное,/ за сла́дкую же пи́щу желчь, Спа́се мой, прия́л еси́,// за тле́ние же сме́рти кровь Твою́ Боже́ственную излия́л еси́.

 

Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Богоро́дичен: Кроме́ у́бо сочета́ния зачала́ еси́ нетле́нно во чре́ве,/ и без боле́зни родила́ еси́,// и по Рождестве́, Де́ва, Бо́га пло́тию ро́ждши, сохрани́лася еси́.

 

Кано́н Крестовоскре́сный, глас 5:

Припев: Сла́ва, Го́споди, Кресту Твоему́ Честно́му и Воскресе́нию.

Тропарь: Я́ко водрузи́ся на земли́ на ло́бнем Крест,/ сокруши́шася вереи́ и вра́тницы ве́чнии,// и возопи́ша: сла́ва си́ле Твое́й, Го́споди.

 


Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 2; Нарушение авторских прав







lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2021 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты