Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника



Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас. Тропарь: От чи́стых крове́й Твои́х/ усыри́ся плоть преесте́ственно/ всех Соде́телю




Читайте также:
  1. Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.
  2. Припев: Сла́ва, Го́споди, Кресту Твоему́ Честно́му и Воскресе́нию.
  3. Припев: Сла́ва, Го́споди, Кресту Твоему́ Честно́му и Воскресе́нию.
  4. Припев: Сла́ва, Го́споди, свято́му Воскресе́нию Твоему́.
  5. Припев: Сла́ва, Го́споди, свято́му Воскресе́нию Твоему́.

Тропарь: От чи́стых крове́й Твои́х/ усыри́ся плоть преесте́ственно/ всех Соде́телю, Единоро́дному Сы́ну Роди́телеву,// не от му́жа, без се́мене же у́мна и одушевле́нна, Богоро́дице Присноде́во.

 

Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Тропарь: Обходи́мое уста́вила еси́ сме́рти неудержи́мое стремле́ние,/ ро́ждши пло́тию вои́стинну па́че ума́ Жизнь ве́чную:/ Е́йже прило́жься усты́ го́рькими ад упраздни́ся,// Пресвята́я Ма́ти Де́во.

 

Кано́н Трио́ди, глас 6:

Припе́в: Поми́луй мя, Бо́же, поми́луй мя.

Тропа́рь: Путь возноше́ния смире́ние,/ от Христа́ взе́мше спасе́ния о́браз,/ мытаре́ву обы́чаю поревну́им,/ киче́ние возноше́ния дале́че отмета́юще,// нра́вом же смиренному́дрия Бо́га умоля́юще.

Припе́в: Поми́луй мя, Бо́же, поми́луй мя.

Тропа́рь: Душе́вную горды́ню отве́ржим,/ нрав пра́вый смиренному́дрия стя́жим,/ себе́ оправда́ти не тщи́мся,/ тщесла́вия киче́ние возненави́дим,// и с мытаре́м Бо́га умо́лим.

Припе́в: Поми́луй мя, Бо́же, поми́луй мя.

Тропа́рь: Моли́твы Соде́телю ми́лости принесе́м мыта́рския,/ фарисе́йских отвраща́ющеся неблагода́рных моли́тв, и велехва́льных гласо́в,/ и́же на бли́жняго суд возво́дят,// да Бо́га ми́лостива и свет привлече́м.

 

Припе́в: Поми́луй мя, Бо́же, поми́луй мя.

Мно́гим прегреше́ний собра́нием отягче́н,/ изоби́лием зло́бы мытаря́ преидо́х,/ и фарисе́ево велехва́льное киче́ние притяжа́х,/ отвсю́ду пуст всех быв благи́х:// Го́споди, пощади́ мя.

 

Сла́ва Отцу́, и Сы́ну, и Свято́му Ду́ху.

Тропа́рь: Бо́гу мыта́рь не́когда помоли́выйся,/ в це́рковь ве́рне вшед, оправда́ся:/ воздыха́ньми бо и слеза́ми прише́д, сокруше́нием же се́рдца:// все отложи́ грехо́в бре́мя очище́ньми.



 

И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в, ами́нь.

Богоро́дичен: Пе́ти, сла́вити, и блажи́ти Тя дава́й нам,/ досто́йно чту́щим Тя Пречи́стая,/ и Рождество́ Твое́ велича́ющим, еди́на благослове́нная:/ Ты бо еси́ похвала́ христиа́ном,// и к Бо́гу моли́твенница благоприя́тная.

 

Катава́сия, глас 4:

Хор: Всяк земноро́дный/ да взыгра́ется, Ду́хом просвеща́емь,/ да торжеству́ет же Безпло́тных умо́в естество́,/ почита́ющее свяще́нное торжество́ Богома́тере,/ и да вопие́т:/ ра́дуйся, Всеблаже́нная,// Богоро́дице, Чи́стая Присноде́во.

Ектения́ ма́лая:

Диа́кон: Па́ки и па́ки ми́ром Го́споду помо́лимся.



Хор: Го́споди, поми́луй.

Диа́кон: Заступи́, спаси́, поми́луй и сохрани́ нас, Бо́же, Твое́ю благода́тию.

Хор: Го́споди, помилуй.

 

 

Диа́кон: Пресвяту́ю, Пречи́стую, Преблагослове́нную, Сла́вную Влады́чицу на́шу Богоро́дицу и Присноде́ву Мари́ю, со все́ми святы́ми помя́нувше, са́ми себе́ и друг дру́га, и весь живо́т наш Христу́ Бо́гу предади́м.

Хор: Тебе́, Го́споди.

 

Иере́й: Я́ко Тя хва́лят вся си́лы небе́сныя, и Тебе́ сла́ву воссыла́ем, Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в.

Хор: Ами́нь.

 

Диа́кон: Свят Госпо́дь Бог наш.

Хор: Свят Госпо́дь Бог наш

 

Диа́кон: Я́ко Свят Госпо́дь Бог наш.

Хор: Свят Госпо́дь Бог наш.

 

Диа́кон: Над все́ми людьми́ Бог наш.

Хор: Свят Госпо́дь Бог наш.

 

Ексапостила́рий воскре́сный пя́тый:

Живо́т и путь, Христо́с воста́ из ме́ртвых,/ Клео́пе и Луце́ спутеше́ствова,/ и́маже и позна́ся во Еммау́се, преломля́я хлеб:/ ею́же ду́ши и сердца́ горя́ща бя́ху,/ егда́ те́ма глаго́лаше на пути́,/ и писа́ния ска́зоваше, я́же претерпе́./ С ни́маже, воста́, зове́м,// яви́ся же и Петро́ви.

 


Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 4; Нарушение авторских прав







lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2021 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты