Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника



Иере́й: Мир всем. Диа́кон: Главы́ на́ша Го́сподеви прикло́ним.




Читайте также:
  1. Иере́й: Мир всем.
  2. Иере́й: Мир всем.
  3. Иере́й: Сла́ва Тебе́, показа́вшему нам све́т.
  4. Окутанный покровом йогамайи, я не являю себя всем. Этот невежественный мир не постигает Меня как нерожденного и нерушимого.

Хор: И ду́хови твоему́.

 

Диа́кон: Главы́ на́ша Го́сподеви прикло́ним.

Хор: Тебе́, Господи.

 

Иере́й: Твое́ бо е́сть, е́же ми́ловати и спаса́ти ны, Бо́же наш, и Тебе́ сла́ву возсыла́ем, Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в.

Хор: Ами́нь.

Диа́кон: Прему́дрость.

Хор: Благослови́.

 

Иере́й: Сый благослове́н Христо́с Бог наш, всегда́, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в.

Хор: Ами́нь. Утверди́, Бо́же, святу́ю правосла́вную ве́ру, правосла́вных христиа́н во век ве́ка.

 

Иере́й: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Хор: Честне́йшую Херуви́м и Сла́внейшую без сравне́ния Серафи́м, без истле́ния Бо́га Сло́ва ро́ждшую, су́щую Богоро́дицу, Тя велича́ем.

 

Иере́й: Сла́ва Тебе́, Христе́ Бо́же, Упова́ние на́ше, сла́ва Тебе́.

Хор: Сла́ва, и ны́не. Го́споди, поми́луй.(Трижды) Благослови́.

 

Отпу́ст:

Иере́й: Воскресы́й из ме́ртвых Христо́с, И́стинный Бог наш, моли́твами Пречи́стыя Своея́ Ма́тере…

Многоле́тие:

Хор: Вели́каго Господи́на и Отца́ на́шего Кири́лла,/ Святе́йшаго Патри́арха Моско́вского и всея́ Руси́,/ и Господи́на на́шего
(Высоко-) Преосвяще́ннейшаго (имярек),/ (архи-)епи́скопа (митрополита (титул)),/ богохрани́мую страну́ на́шу Росси́йскую,/ настоя́теля, бра́тию и прихо́жан свята́го хра́ма сего́/ и вся правосла́вныя христи́аны,// Го́споди, сохрани́ их на мно́гая ле́та.

Сла́ва Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху и ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Стихи́ра ева́нгельская пя́тая, глас 5:



О прему́дрых суде́б Твои́х, Христе́!/ Ка́ко Петру́ у́бо плащани́цами еди́неми,/ дал еси́ разуме́ти Твое́ воскресе́ние,/ Луце́ же и Клео́пе спутеше́ствуя, бесе́довал еси́,/ и бесе́дуяй не а́бие себе́ явля́еши?/ Те́мже и поноси́мь быва́еши, я́ко еди́н прише́льствуяй во Иерусали́м,/ и не причаща́яйся в коне́ц сове́та их./ Но И́же вся к созда́ния по́льзе стро́я,/ и я́же о Тебе́ проро́чествия откры́л еси́,/ и внегда́ благослови́ти хлеб, позна́лся еси́ им,/ и́хже и пре́жде того́ сердца́ к позна́нию Твоему́ распала́стася,/ и́же и ученико́м со́бранным уже́/ я́сно пропове́даста Твое́ воскресе́ние,// и́мже поми́луй нас.

 

 

ЧИТА́ЕТСЯ ПЕ́РВЫЙ ЧАС.


На часа́х:

 

Тропа́рь воскре́сный, глас 5:

Собезнача́льное Сло́во Отцу́ и Ду́хови,/ от Де́вы ро́ждшееся на Спасе́ние на́ше,/ воспои́м, ве́рнии, и поклони́мся;/ я́ко благоволи́ Пло́тию взы́ти на Крест,/ и смерть претерпе́ти,/ и воскреси́ти уме́ршия// сла́вным воскресе́нием Свои́м.



Конда́к Трио́ди, глас 3:

Воздыха́ния принесе́м мыта́рская Го́сподеви,/ и к Нему́ присту́пим гре́шнии я́ко Влады́це:/ хо́щет бо спасе́ния всех челове́ков,/ оставле́ние подае́т всем ка́ющимся./ Нас бо ра́ди воплоти́ся,// Бог сый Отцу́ собезнача́льный.

 

 


На литурги́и:

Блаже́нны:

Хор: Во Ца́рствии Твое́м помяни́ нас, Го́споди, егда́ прии́деши, во Ца́рствии Твое́м.

На 12: Блаже́ни ни́щии ду́хом, я́ко тех есть Ца́рство Небе́сное.

Блаже́ни пла́чущии, я́ко ти́и уте́шатся.


Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 2; Нарушение авторских прав







lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2021 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты