Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Quot;EXIT WITHOUT SAVING".




У додатку наведені кілька зображень отриманих при роботі з Award BIOS Setup, ви можете використати їх для полегшення виконання роботи.

 

Рис. 1.3. 2. Вид Phoenix BIOS. Малюнок наведений зі спрощеннями (несуттєві деталі опущенаы)

Розглянемо Phoenix BIOS Setup. При завантаженні в правому нижньому куті екрана виникне напис приблизно наступного змісту: "Press <F2> To Enter Setup". Для входу в програму необхідно нажати клавішу F2. При первісному запуску екран буде виглядати приблизно так, як показано на мал. 1.3. 2. В Phoenix BIOS Setup є спеціальний пункт меню "Security". У ньому виробляються всі настроювання пов'язані з безпекою. Можливо встановити паролі для адміністратора й користувача. Установка паролів виробляється в такий спосіб. Для установки пароля Адміністратора виберіть пункт "Set Administrative Password(Press Enter)". Натисніть Enter, після чого введіть пароль. Підтвердите пароль (Confirm Password). Якщо пароль, уведений вами, не збігається з першим значенням, необхідно заново ввести обоє значення. Для завдання пароля користувача скористайтеся пунктом "Set User Password". Правила завдання пароля для користувача й адміністратора аналогічні. Як ви можете помітити в меню "Security" досить багато пунктів, ви повинні вивчити їх самостійно. Розглянемо деякі з них. Установка пароля на завантаження. Можливо використати паролі адміністратора й користувача не тільки для обмеження до програми BIOS Setup , але й для заборони завантаження ОС без уведення пароля. Для установки пароля на завантаження зміните значення в пункті "Password on boot" на "Enabled". За замовчуванням пункт має значення – відключено. Установка антивірусного захисту. За замовчуванням антивірусний захист відключений - положення Disabled, але можна встановити значення щодня, щотижня, щомісяця. Якщо встановити значення щодня, то щодня при первісному завантаженні буде з'являтися вікно, що запитує в користувача, потрібно чи запустити програму антивірусного захисту. Завершення роботи із програмою. Виберіть пункт меню "Exit". Щоб зберегти зміни, внесені в ході роботи, виберіть пункт "Save Changes & Exit", після цього підтвердити вихід, нажавши Enter у вікні "Notice Changes have been saved".

 

Рис. 1.3. 3. Зразковий вид AMI BIOS SETUP. Несуттєві деталі на малюнку не відображенийы.

Фірма AMI пропонує скористатися для входу в BIOS Setup клавішею F1, про це при завантаженні вам повідомить напис "Press <F1> key if you want to run Setup". Клавіша F1 розташована у верхньому лівому куті клавіатури. Якщо вхід у програму Setup був зроблений, перед вами з'явиться напис "Entering Setup – Please Wait…",а потім картинка схожа на мал. 1.3. 3. Виберіть пункт меню "Security". На перший погляд він здасться занадто простим. Уведення пароля адміністратора здійснюється за допомогою пункту "Set Administrative Password". Натисніть Enter. Після чого в діалоговому вікні, що з'явилося, у рядку "Enter New Password" уведіть пароль, а в рядку "Confirm New Password" повторите пароль (підтвердите правильність уведення). Якщо пароль уведений, з'явиться напис "Password Installed". Аналогічно вводиться пароль для користувача ("Set User Password"). Фірма AMI виконала пункт "Security" трохи нестандартним способом. Тут відсутній пункт антивірусного захисту. Крім того, паролі застосовуються відразу до завантаження ОС і входу в BIOS Setup . Спочатку ви можете припустити що пункт "Unattended Start" при перекладі з положення "Disabled " в "Enabled" зніме пароль із завантаження ОС, але це не так (для того щоб у цьому переконатися, після завантаження натисніть "Hot Key" і введіть пароль). Розходження відразу стануть помітні. Значення "Hot Key" можна змінити. Для завершення роботи скористайтеся пунктом "Exit". У рядку "Exit Saving Changes" натисніть Enter, у вікні "Exit Saving Changes?" натисніть Enter. Таким чином, ви вийдіть із програми AMI BIOS Setup зі збереженням змін.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 39; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты