Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Імена файлів і їхні розширення




Ім'я файлу може складатися в цілому не більш ніж з 12 символів. Ці 12 символів розподіляються усередині імені файлу в такий спосіб:

саме ім'я файлу -максимум 8 символів,

розширення імені файлу - максимум 3 символи,

обидві ці частини відокремлюються друг від друга крапкою, що і являє собою 12-й символ.

При цьому як розділова крапка, так і розширення імені імені файлу можуть і зовсім отсутствовать.

Подальші обмеження полягають у тому, що в імені файлу і його розширенні дозволяється використовувати не всі символи. Для імені файлу дозволяється застосовувати лише наступні букви, цифри і символи:

А-Z 0-9 $ & #

' ( ) -

% ! _ ^

Букви можна використовувати як рядкові, так і прописні - вони сприймаються MS-DOS як рівноцінні. Малі літери при введенні автоматично перетворюються в прописні. Наприклад, імена ImjaFail.Dop і IMJAFAIL.DOP вважаються ідентичними.

Не можна використовувати в імені і розширенні наступні символи, що зарезервовані для спеціальних функцій:

? . , ; : =

* / \ + " |

Двокрапкою відокремлюється позначення дисководу, а крапка відокремлює в імені файлу ім'я від розширення.

Нижче приведені приклади припустимих імен файлів:

FORMAT.COM 33%-ROST.dat

4-7-88.TXT FILE#!

MS-DOS сприймає і більш довгі імена файлів, але тому що ім'я може складатися тільки з 8 символів, обрезает їхній після 8-го символу. Тому для MS-DOS ідентичні наступні імена файлів:

DOKUMENT1.TXT і DOKUMENT2.TXT

На екрані вони обоє стануть однаковими, і якщо це случилося при копіюванні, другий з цих файлів може записатися поверх першого і зруйнувати його.

Розширення імен файлів не є необхідними компонентами. Однак вони використовуються багатьма програмами для позначення і розпізнавання типу файлу.

Специфікація файлу

Перед ім'ям файлу Ви можете поставити ім'я дисководу й ім'я каталогу. Це необхідно у випадку, якщо викликуваний файл знаходиться на дисководу, що не є в даний момент активним. Щоб з вінчестера С: викликати файл DISKCOPY.COM, що знаходиться на дискеті в дисководу А:, уведіть команду (вказавши й ім'я, і розширення):

А:DISCOPY.COM

Якщо файли, що знаходяться на диску, рознесені по каталогах, то після позначення диска перед ім'ям файлу Ви можете вказати ім'я відповідного каталогу. У цьому випадку MS-DOS здійснює пошук файлу в зазначеному каталозі дисководу. Наприклад, по команді С:\DOS\DISCOPY здійснюється пошук файлу DISCOPY.COM (або DISCOPY.EXE) у каталозі \DOS вінчестера С:.

Повний опис файлу, що включає нагромаджувач і директорію, у якій він розташований називають специфікацією файлу.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 70; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты