Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Функції робітників маркетингових підрозділів.




Начальник відділу маркетингу визначає основні напрями діяльності підрозділу у рамках загальних завдань підприємства, його структуру, стратегію маркетингової діяльності, підбирає кадри, організовує взаємодію відділу з іншими службами підприємства.

Група маркетингових досліджень виконує дослідницькі і аналітичні функції, досліджує кон’юктуру обраних ринків, створює базу даних і маркетингову інформаційну систему, організовує соціологічні дослідження споживачів, посередників, збір інформації про конкурентів підприємства, вивчає споживчі властивості товарів, порівнює їх з властивостями товарів – конкурентів підприємства, вивчає споживчі товарів – конкурентів. У рамках групи можуть переймати участь групи або спеціалісти з:

- економічних і цінових досліджень;

- аналітики з просування товарів;

- аналітики торгівельної збутової діяльності;

- аналітики з окремих товарних груп або сегментів ринку.

Груп и управління окремих товарними категоріями (брендами) спеціалізуються на вивченні перспективності окремих товарів в їх склад можуть входити:

- менеджери по товарам;

- менеджери з перспективних ідей продуктів;

- менеджери зі збуту продукції;

Група з обслуговування клієнтів у яку входять менеджери і спеціалісти з формування баз даних клієнтів, організації сервісної діяльності, роздрібної торгівлі, збутової логістики, агенти з активних продаж.

Група реклами, яка займається розробкой рекламних компаній, взаємодій з рекламними і медіа-агенціями, проведенням промоуш-акцій, оцінкою ефективності рекламних доходів.

Група зв’язків з громадськістю спрямовує свою діяльність на забезпечення від повідного іміджу компанії зі засобами масової інформації, окремими колами бізнесу, науки, власними структурами. Спеціалісти цієї групи організують прес-конференції, брифінги, громадські заходи, забезпечують участь у виставках – ярмарках, прийом делегацій, займаються моніторингом публікацій про компанію та її продукції.

 

Питання для самоконтролю:

 

1. Який тип організаційної структури управління маркетингу найбільш відповідає концепції маркетингу та чому?

2. Чи є доцільним компаніям змінювати організаційну структуру управління маркетингом?

3. Які фактор визначають організаційну структуру управління маркетингом?

4. Якими рисами повинен володіти керівник маркетингового підрозділу?

5. Які функції виконують робітники маркетингових підрозділів?

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 84; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты