Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Дозволена техніка ведення поєдинку.




Екіпіровка та захисні аксесуари спортсмена.

Шолом, рукавички з відкритими пальцями, лейкопластир для фіксації рукавичок на зап'ястках рук, шорти для ММА, капа для захисту порожнини рота, раковина для захисту області паху, захист для ніг (фути).

За бажанням: бинтування кистей рук, голіностопи, наколінники.

Заборонено: перед і під час поєдинку застосовувати які-небудь медсредства, креми, мазі і інші речовини, які впливають як на самого учасника, так і на його суперника, видають різкий запах, створюють слизьку плівку на шкірі тіла.

Дозволена техніка ведення поєдинку.

Удари:

- руками: кулаком, тильною стороною кулака в голову, корпус і у ноги.

- ногами: стопою, гомілкою, коліном в голову (окрім положення партеру), корпус, по внутрішній і зовнішній частині стегна, гомілки.

Область завдання ударів:

- голова (окрім скроні, потилиці, горла, тім'ячка);

- корпус (окрім хребта і пахової області);

- ноги (окрім колінних суглобів і суглобів стопи):

- руки (окрім ліктьових суглобів і кистей рук);

Під час боротьби в партері, так само як і в положенні, стоячи, дозволяється використати ударну і борцівську техніку, проводити больові та задушливі прийоми. Дозволено виконання больових прийомів і задушливих прийомів в стійці.

Увесь арсенал боротьби (больові, задушливі (двома руками за голову), крім скручування п’ятки).

Якщо боєць впав надалі атакуючих дій суперника або втратив рівновагу після своїх дій, то із стійки дозволено продовжувати атаку, завдаючи ударів руками по усьому тілу, в голову - тільки кулаком, а ногами - тільки по ногах.

Лежачий боєць має право проводити будь-кого, не заборонені дії по відношенню до суперника який знаходитися в стійці.

Якщо спортсмени потрапили між канатами (на канатному рингу) або під нижній канат, то рефері зобов'язаний зупинити поєдинок, і залежно від ситуації або підняти бійців в стійку, або спортсмени зрушуються від канатів на метр, до центру рингу зберігаючи положення боротьби, потім за командою рефері поєдинок триває.

Рефері має право перервати поєдинок, якщо спортсмени пасивні та призвати їх до активних дій і продовжити поєдинок.

З положення лежачи (при пасивному веденні поєдинку) рефері має право підняти спортсменів і дати команду продовжити поєдинок в положенні стоячи.

Заборонена техніка ведення поєдинку:

-завдавати ударів головою і ліктями;

-завдавати ударів коліном в голову в партері;

-кусатися, дряпатися, захоплювати волосся суперника;

-завдавати ударів в пах;

-завдавати ударів пальцями в очі;

-завдавати ударів в гортань, шию, потилицю або по хребту;

-чіплятися руками за м'які частини (канати) рингу;

-спортсменові, що стоїть, заборонено завдавати ударів ногою і коліном в голову, якщо під час поєдинку супротивник знаходиться в положенні лежачи або торкається настилу рингу рукою.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 94; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты