Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


СТРІЛЬБА ПО ЦІЛІ




 

Способи наведення зброї і здійснення пострілу (черги)

 

63. При стрільбі з місця, під час зупинок і з коротких зупинок по нерухомій цілі, коли дальність і напрямок на ціль не змінюються, обрана прицільна марка з’єднується з точкою прицілювання наводкою зліва направо і знизу вгору. Постріл проводиться в момент з’єднання прицільної марки з точкою прицілювання.

При стрільбі по цілях, що роблять фланговий або косий рух, наводка здійснюється методом вичікування або методом супроводу цілі.

64. Наводка методом вичікування ціліполягає в тому, що навідник виводить обрану прицільну марку вперед по ходу цілі на три-чотири фігури і утримує її по висоті на рівні обраної точки прицілювання до того моменту, поки точка прицілювання не підійде до прицільної марки. При з’єднанні точки прицілювання з обраною прицільною маркою проводиться постріл з гармати (черга з кулемета).

Наводка методом вичікування застосовується, як правило, при стрільбі з вим-

Вирішення вогневої задачі


кнутим стабілізатором або з включеним стабілізатором з танків, які не мають пристрою (механізму) відпрацювання бокового попередження.

65. Наводка методом супроводу цілізастосовується при стрільбі з танків в автоматичному режимі при наявності пристрою бокового попередження і відпрацьовування його гарматою за умови, що ціль протягом 5–6 с робить прямолінійний рух з однаковою швидкістю.

У цьому випадку навіднику необхідно після виміру дальності протягом 3 с утримувати прицільну марку (центральний косинець) на рухомій цілі. Цього часу досить для того, щоб був відпрацьований необхідний кут бокового попередження гармати або кулемета за допомогою автоматизованих приладів наведення. Постріл з гармати (черга з кулемета) у цьому випадку відбувається при з’єднанні прицільної марки (центрального косинця) з обраною точкою прицілювання на цілі.

При стрільбі з танків, що не мають пристрою відпрацювання бокового попередження, наводка методом супроводу цілі здійснюється таким чином: навідник, узявши необхідне попередження на рух цілі вибором відповідної прицільної марки, переміщає лінію прицілювання відповідно до кутового переміщення цілі і робить постріл (чергу) при найбільш правильному положенні прицільної марки відносно точки прицілювання.

66. При стрільбі по цілі, що рухається фронтально, спочатку здійснюється горизонтальне наведення, а потім вертикальне. Вертикальне наведення в цьому випадку може здійснюватися так само, як по нерухомій цілі при стрільбі на рівнинній місцевості, або методом вичікування чи супроводження цілі, якщо вона рухається похилою місцевістю.

67. При стрільбі з ходу з увімкненим стабілізатором, коли напрямок на ціль не змінюється і коливання танка малі або загасають, обрана прицільна марка підводиться найкоротшим шляхом до точки прицілювання, при цьому відразу ж проводиться постріл.

При незатухаючих коливаннях спочатку здійснюється наводка по висоті, а потім – горизонтальна. Постріл, проводиться в момент підходу обраної прицільної марки до контуру цілі.

68. При стрільбі з ходу з вимкнутим стабілізатором необхідно:

наводити поле зору прицілу на ціль так, щоб при вертикальних коливаннях обрана прицільна марка своєю вершиною перетинала ціль;

утримувати цю прицільну марку у напрямку проти цілі;

правильно визначати необхідну величину попередження на запізнювання пострілу з урахуванням коливань танка і натискати на кнопку електроспуску (важіль спускового механізму) з таким розрахунком, щоб постріл відбувся у момент підходу прицільної марки до контуру цілі;

постріли по можливості робити при загасанні коливань.

69. При стрільбі напівпрямою наводкою спочатку роблять горизонтальне наведення на ціль, тобто з’єднують за напрямком обрану прицільну марку поля зору прицілу з точкою прицілювання. Потім відповідно до отриманої команди встано-

Глава друга

 

влюють шкали бокового рівня у відповідне положення і за допомогою піднімаль-

ного механізму гармати виводять бульбашку рівня на середину. У процесі вертикального наведення необхідно стежити за тим, щоб не збилося горизонтальне наведення.

70. При стрільбі непрямою наводкою спочатку роблять горизонтальне наведення: повертають башту доти, поки стрілки азимутального покажчика (покажчика баштового кутоміра) з’єднаються з відповідними розподілами, потім роблять вертикальне наведення за допомогою бокового рівня так само, як і при стрільбі напівпрямою наводкою.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 79; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты