Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Зовнішнє очищення і миття автомобіля




Очищення деталей від забруднень є специфічною операцією ремонтного виробництва.

Організація і технологія очисних робіт залежить від типу підприємства, його виробничої програми, виду забруднень, об'єкта миття.

Досвід роботи ремонтних підприємств показує, що найбільш раціональною формою організації мийно-очисних робіт є багатостадійне миття з використанням спеціальних способів очищення відповідальних деталей.

Забруднювачами деталей є:

· дорожньо-ґрунтові забруднення;

· залишки мастильних матеріалів;

· лакові плівки;

· нагари;

· опади;

· накип;

· абразивні і металеві частки;

· біологічні відкладення.

Крім забруднень на поверхнях деталей можуть знаходитися продукти корозії, особливо на сталевих і чавунних поверхнях (плівка червоно-бурого кольору - гідрат оксиду заліза).

Перед початком зовнішнього очищення і миття з автомобіля необхідно зняти електричні прилади, акумулятори, гумові і інші деталі, які можуть бути пошкоджені миючими розчинами.

Вибір способу очищення залежить від ступеня забрудненості автомобіля і виду забруднень. Крупні грудки бруду і товсті шари пилу, просочені нафтопродуктами, смолянисті і інші забруднення знімають звичайно вручну за допомогою скребків.

Зовні автомобілі миють за допомогою насосів низького (0,3...0,4 МП) тиску, пересувних струменевих установок ГАРО високого тиску або пароводоструменевої установки типу ОМ-3360. На авторемонтних заводах зовнішнє миття також здійснюють за допомогою мийних камер типу ОМ-1438, ОМ-7459 і ін.

Автомобіль миють в розбирально-мийних цехах (на великих заводах) або на майданчиках, які розташовані ближче до ділянки розбирання.

Одночасно з очищенням необхідно пропарити і промити порожнини систем мащення і охолодження. Агрегати (вузли), що поступають в ремонт окремо від автомобілів, миють за допомогою струменевих камерних установок тупикового і прохідного типу: ОМ-691, ОМ-947, АКТБ-М116, ОМ-1418 і ін.

Для зовнішнього миття використовують 10 %-й розчин каустичної соди, а також розчини синтетичних речовин: МЛ-51, «Тракторина», «Аерола» і ін.

При мийці необхідно дотримуватися правила охорони праці, які встановлені для робіт з хімічно активними речовинами.

Зовнішня мийка проводиться однопроцентним розчином каустичної соди, нагрітим до температури 70-80 ° С. Одночасно з картерів агрегатів видаляють олію, яка зливається в загальний водозбірник мийної установки. Транспортування М в зоні мийної установки здійснюється тяговим конвеєром. Агрегати в мийній установці транспортують на спеціальних візках або за допомогою підвісного конвеєра. З метою економії витрат води в установках для мийки передбачається багаторазове її використання. Для цього призначені спеціальні очисні пристрої. Мийні установки з багаторазовим використанням води називаються установками з «оборотною водою». Ці установки більш економічні, т. к. крім зменшення витрати води знижується витрата енергії на її підігрів.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 238; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты