Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Засоби пожежогасіння




Засоби пожежогасіння застосовуються для отримання, зберігання вогнегасних речовин і подачі їх у вогнище горіння. Ці засоби є особливим видом устаткування, достатньо численним і різноманітним. Це устаткування може стаціонарно кріпитися в приміщенні або встановлюватися на будь-яких транспортних засобах. Воно може бути ручним (портативним), а може бути автоматичним. Різні стадії пожежі вимагає наявність різних видів устаткування. У початковій стадії загорання вогнище мале, тому необхідно мати невелику кількість речовини, але досить ефективної, оскільки протягом перших 2-3 хвилин за наявності горючих речовин вогнище швидко збільшується і вимагає наявність великої кількості вогнегасної речовини, яка може подаватися у вогнище горіння тривалий час.

На промислових об'єктах проектується наявність первинних засобів (вогнегасників або автоматики) на одиницю площі приміщення і наявність вторинних засобів гасіння пожежі, наприклад, постійна подача води в пожежному водопроводі протягом 3 годин і більш на пожежонебезпечних об'єктах.

Конструкція первинних засобів пожежогасіння залежить від виду вогнегасної речовини і основних параметрів реалізації вогнегасіння: часу гасіння і площі. Розрізняють хімічні пінні, вуглекислотні, порошкові, брометилові, фреонові та інші вогнегасники.

 

Евакуація людей

Важливими протипожежними заходами є евакуація лю­дей. Показником її ефективності єчас, протягом якого лю­ди можуть при необхідності залишити окремі приміщення і будівлі загалом. Евакуаційні виходи повинні вести з приміщень першого по­верху назовні безпосередньо або з приміщень будь-якого поверху в коридори, що ве­дуть на сходинкову клітку, а вона назовні.. Повинно бути не менше двох виходів у різних на­прямках, що відчиняються в напрямку виходу. Евакуаційні виходи не можуть виходити у приміщення категорії А, Б та IV чи V ступеня вогнестійкості.

 

 

Завдання для самостійного опрацювання

На самостійне вивчення виносяться питання:

Розділ 1

1. Завдання і принципи страхування від нещасних випадків і професійних захворювань.

2. Обов'язки Фонду соціального страхування від нещасного випадку.

3. Відшкодування шкоди, заподіяної застрахованому ушкодженням його здоров'я.

Розділ 2

1. Фізіологічні особливості різних видів діяльності.

2. Санітарно-гігієнічні вимоги до розміщення підприємств.

3. Небезпечні та шкідливі фактори, що виникають під час роботи в банківській установі.

Розділ 3

1. Безпека користувачів комп'ютерів.

2. Медичні профілактичні заходи щодо збереження здоров'я та підвищення працездатності користувачів ПЕОМ.

3. Перша домедична допомога при ураженні електрострумом.

Розділ 4

1. Законодавча та нормативно-правова база пожежної безпеки.

2. Організація пожежної охорони на підприємстві.

3. Евакуація людей з приміщень при пожежі.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 125; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты