Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Веб хостинг UcoZ




Ucoz — це безкоштовний веб-хостинг із вбудованою системою керування сайтом. Модулі UcoZ можуть використовуватися як у єдиній зв'язці для створення повнофункціонального сайту, так і окремо, наприклад, як блог-платформи, веб-форуми та ін.

Фактично UcoZ — це веб-сервіс, що працює за принципами Веб 2.0 і дозволяє, в першу чергу, створювати сайти різного рівня складності та досить сильно відрізняється від традиційних безко­штовних хостингів.

Під час реєстрування користувачеві надається можливість ви­брати домен для свого проекту. В системі існують також і домени, спеціально розраховані на українську аудиторію — name.ucoz.ua, name.at.ua.

Під час реєстрування кожен користувач отримує 400 Мб диско­вого обсягу. Дисковий обсяг постійно збільшується пропорційно до зростання кількості відвідувачів сайту.

Основні можливості

1. Користувачу пропонується багато дизайнів на вибір, які мож­на використати для побудови сайту.

2. Можливість створити власний дизайн (шаблон) або переробити будь-який зі стандартних.

3. Доступ по FTP.

4. Безкоштовна технічна підтримка.

5. WYSIWYG online редактор.

6. Візуальний конструктор блоків.

7. Версія сайту для КПК.

8. Резервне копіювання.

9. Лайтбокс — рекламний щит.

10. Загальна авторизація — uID. Модулі системи

11. Користувачі — керування списком користувачів сайту.

12. Форум — створення та керування форумами.

13. Щоденник (блог) — створення та керування блогом.

14. Фотоальбоми — створення фотоальбомів.

15. Гостьова книга — керування гостьовою книгою.

16. Каталог статей — керування статтями на сайті.

17. Міні-чат — модуль для маленьких повідомлень, які можуть міс­тити смайлики.

18. Шаблони — модуль містить дизайни на будь-який смак.

19. Новини сайту — модуль, що дозволяє користувачеві слідкува­ти за оновленням сайту.

20. Інтернет-статистика — перегляд статистики відвідувань сайту.

21. Каталог файлів — каталог файлів, які були додані користува­чами сайту.

22. Каталог лінків — список веб-адрес, які були додані користува­чами сайту.

23. Оголошення — створення дошки оголошень.

24. FAQ — список найчастіших запитань та відповідей на них.

25. Опитування — опитування різного спрямування.

26. E-mail форми — організація зворотного зв'язку з адміністра­цією сайту.

27. Онлайн-ігри — модуль, у якому представлені ігри різних на­прямків — від стратегій до настільних ігор.

28. Інтернет-магазин — модуль системи, який є оптимальним рі­шенням у галузі електронної торгівлі.

 

Редактор веб-сайтів з графічним інтерфейсом.

Найпоширенішими візуальними редакторами для створення сайтів є: Frontpage і Dreamweaver. Програма Frontpage компанії Microsoft, на мою думку, є кращою на сьогоднішній день. 80% сайтів в Інтернеті створено за допомогою цього пакету. Не дивлячись на те, що це наймогутніша програма, майже повна схожість її інтерфейсу з поширеним текстовим редактором Word дозволяє освоїти її легко і швидко. Редактор Frontpage містить великий набір шаблонів і майстрів для створення сайтів з різної тематики. Для форматування тексту можна використовувати всі можливості, передбачені в основному стандарті HTML, а так само застосовувати спеціальні динамічні ефекти і анімацію. Редактор має зручні інструменти для роботи з таблицями, вбудовані засоби для обробки зображень, дозволяє легко розміщувати на сторінках різні мультимедіа-об'єкти: малюнки, відеофільми, анімацію, звукові фрагменти. Тісна інтеграція з пакетом MS Office дозволяє відображати на сторінках документи MS Word, таблиці і графіки MS Excel, динамічно отримувати дані з MS Access, використовувати мову VBA, засоби перевірки орфографії і десятки готових тим для оформлення сторінок сайту. У програмі Frontpage реалізована підтримка сучасних Web-технологій, таких, як каскадні таблиці стилів (CSS), динамічні ефекти (DHTML), фрейми, активні сторінки (ASP), елементи ACTIVEX і Java-апплети. Якщо Web-сервер підтримує технології Frontpage і Sharepoint, то з'являються додаткові можливості при створенні сторінок - форми пошуку, лічильники відвідуваності, зміст сайту та інші. Програма Frontpage є не тільки редактором Web-сторінок, але і містить засоби управління створення сайту, такі, як схема навігації по сторінках, аналіз сайту за допомогою різних звітів, колективна розробка, настроювання на певні браузери, завантаження сайту на Web-сервер по протоколах НТТР і FTP. Всі ці можливості дозволяють створювати за допомогою Frontpage повноцінні Web-сайти, такі, наприклад, як електронні магазини або ігрові сайти.

До недоліків редактора Frontpage можна віднести його переважну орієнтацію на браузер Internet Explorer, тому слід перевіряти роботу створеного сайту в інших браузерах. А також деяку надмірність готового коду HTML. Редактор відстежує зміни в коді сторінок і наполегливо відновлює теги, видалені Web-мастером.

Вимоги до комп'ютера для установки і роботи редактора Frontpage такі ж, як у інших додатків MS Office. Для завантаження створеного сайту на Web-сервер знадобиться доступ в Інтернет і модем для передачі даних або мережева карта. Для перевірки сторінок, звук, що містять, або відео, буде потрібно звукову карту.

Відомі безкоштовні візуальні редактори для створення сайтів на сьогоднішній день:

Kompozer- редактор, який годиться як для початківців, так і для професіоналів. Існують його версії для Windows і Linux.

Amaya - два в одному, редактор сторінок і одночасно браузер, який схвалений W3C, він правильно підтримує всі стандарти для html.

SeaMonkey- набір програм для роботи в інтернеті, що включає браузер, поштову програму, IRC-чат і редактор сторінок. Створений на основі продуктів Mozilla.

BlueGriffon - зовсім нова розробка, що з'явилася в 2010 році. Втім, вона вважається наступником редактора NVU, розвиток якого затихнув кілька років тому.

Набор платних візуальних редакторів досить великий. Серед них можна виділити такі, як Editor, CoffeeCup HTML, RapidWeaver, Namo WebEditor, Web Builder і ін. Проте найбільш популярними вже довгий час є редактор Dreamweaver і лінійка редакторів від Microsoft.

Dreamweaver- візуальний редактор, що багато років утримує заслужене лідерство серед програм для створення сайтів. Зараз Dreamweaver входить в набір продуктів Adobe Creative Suite, що представляє комплексне рішення для створення веб-сайтів. Популярними програмами для створення сайтів також є візуальні редактори від Microsoft. Довгий час багато вебмастерів користувалися для створення сайтів редактором FrontPage, але потім Microsoft припинила його підтримку, запропонувавши взамін дві нові програми - Microsoft Expression Web (вважається основним html-редактором від Microsoft) і Microsoft SharePoint Designer, який більшою мірою можна вважати наступником FrontPage. Microsoft Expression Web є частиною Microsoft Expression Studio - комплексу програм для розробки сайтів. На сайті Microsoft можна викачати 60-денну пробну версію програми. Microsoft SharePoint Designer є частиною Microsoft SharePoint - комплексу програм для організації спільної роботи.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 71; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.012 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты