Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Редагування форм в режимі конструктора.




Під редагуванням форми розуміються такі зміни, як видалення поля і додавання нового, додавання нових текстових записів і зміна існуючих і т. п.

Для відображення структури форми на екрані необхідно у вікні бази даних виділити ім'я необхідної форми і клацнути на кнопці «Конструктор». Структура форми, містить три основні розділи: область заголовка, область даних і область приміток.

Розміри розділів можна змінювати, перетягуючи по вертикалі лінії, що розділяють ці зони. Розділи заголовка і приміток містять в основному такі елементи оформлення форми, як текстові написи і малюнки. Основними елементами області даних є поля, за допомогою яких виконується відображення даних або їх введення.

Елементи керування представлені на Панелі елементів викликаються командою «Вид - Панель елементів» або клацанням на відповідній кнопці панелі інструментів. Вибір елемента керування здійснюється клацанням на його значку в панелі елементів, після чого вказівник встановлюється в те місце структури форми, куди повинен бути вставлений елемент, і миша протягують в необхідному напрямку.

Найбільш часто при редагуванні форм або створення форм в режимі Конструктор використовуються елементи управління «Напис», «Поле», «Малюнок», «Зведена рамка об'єкта».Малюнок вибирається з графічного файлу і вставляється в об'єкт. Елемент «Зведена рамка об'єкта» може бути представлений не тільки у вигляді малюнка, створеного, в будь-якому графічному редакторі, але і у вигляді іншого об'єкта, наприклад мультимедійного.

Разом з елементом «Поле» автоматично вставляється його приєднана напис. За замовчуванням цей напис стандартний: «Поле 1», «Поле 2» і т.д. Якщо нове поле не містить даних, то в ньому відображається слово «Вільний».

Поле можна зробити обчислюваним. У цьому випадку в приєднаний напис вводиться що пояснює повідомлення. За допомогою такого поля можна підводити підсумки, якщо воно буде вставлено в область приміток форми.

Вираження у полі можна не тільки вводити з клавіатури, але і форматувати його автоматично. З цією метою виділяється поле, куди буде введено вираз, а з контекстного меню (викликається клацанням правої клавіші миші) вибирається команда «Властивість». Потім у діалоговому вікні «Поле курсор» необхідно перевести в рядок «Дані» і клацнути на кнопці з трьома крапками; на екрані з'явиться діалогове вікно «Будівник вираження». У цьому вікні клацанням на відповідній кнопці вставляється знак рівності (=), подвійним клацанням розкривається папка «Функції», потім клацанням розкривається папка «Вбудовані функції».

Під форматуванням елементів керування форми розуміється їх переміщення, зміна розміру, зміна шрифту тексту і т.п. Ці операції можна виконати за допомогою кнопок панелі форматування або за допомогою команд меню «Формат». Для цієї мети можна також використовувати команди контекстного меню, такі як «Властивості», «Вирівняти».

До форм пред'являються підвищені вимоги по дизайну. Тому всі елементи форми повинні бути вирівняні. Для цього елементи виділяються протягуванням миші по вертикальній лінійці, а потім виконується команда «Формат ® Вирівняти» (або команда «Вирівняти» з контекстного меню) або по лівому краю, або по верхньому і т. д.

При переміщенні елемента за допомогою миші необхідно покажчик миші встановити на маркер верхнього лівого кута виділеного елемента, щоб покажчик прийняв форму вказівного пальця. Якщо покажчик має форму долоні, то поле перетягується одночасно з приєднаною написом або одночасно розміщуються всі виділені елементи.

 

Відповісти на запитання

  1. У яких режимах можна змінити запит?
  2. Як це зробити?
  3. Що саме можна змінити при редагуванні запиту?
  4. Навіщо створювати запити з полями що обчислюються?
  5. Чи можна змінити тип запиту?
  6. Чи можна змінити форму? Як це зробити?

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 97; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты