Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Продовольче забезпечення ЗС України є складовою частиною матеріального забезпечення військ.




Під продовольчим забезпеченням розуміють широкий комплекс заходів, які проводяться продовольчою службою, головною метою яких є безперебійне забезпечення з'єднань, військових частин, військово-навчальних закладів, підприємств і організацій ЗС України продовольством, фуражем, технікою та майном продовольчої служби і організація харчування військовослужбовців за встановленими нормами.

До цього комплексу заходів входить цілий ряд питань діяльності продовольчої служби, в тому числі: розробка норм добового довольства особового складу та норм забезпечення військ технікою та майном ; прорахування потреби витребування та розподілення виділених фондів; заготовлення та зберігання продовольства, техніки та майна; забезпечення військ продовольством, технікою та майном та необхідними грошовими коштами для потреб служб; організація ремонту техніки та майна; організація високоякісного та повноцінного харчування особового складу та військової випічки хлібу; керівництво діяльністю виробничих та ремонтних підприємств продовольчої служби та сільськогосподарських підприємств Міністерства Оборони України; організація та керівництво підготовкою молодших спеціалістів продовольчої служби та методичне керівництво підготовкою офіцерських кадрів служби та інше.

В загальній системі матеріального забезпечення військ продовольче забезпечення займає важливе місце. Від стану продовольчого забезпечення, в тому числі від наявності встановлених запасів продовольства, техніки та майна в військових частинах і на центральних продовольчих складах оперативного командування в значній мірі залежить бойова готовність та боєздатність військ.

Своєчасне та повноцінне харчування військовослужбовців є одним з найважливіших факторів, які забезпечують відновлення і підтримання їх фізичних сил, витривалості та працездатності, і сприяє високому моральному стану воїнів. В кінці кінців все це в значній мірі визначає боєздатність військ.

На відміну від багатьох інших видів матеріальних засобів продовольство витрачається щоденно, незалежно від того, які задачі виконують війська: чи ведуть бойові дії, знаходяться на відпочинку чи виконують навчальні задачі по планам бойової та спеціальної підготовки. Тому безперебійне продовольче забезпечення є важливою умовою бойової діяльності військ. Це положення визначає роль та місце продовольчої служби у загальній системі тилового забезпечення військ.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 94; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты