Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Хід роботи. 1. Зібрати схему (використовуючи плату 3), представлену на рисунку 15.1




1. Зібрати схему (використовуючи плату 3), представлену на рисунку 15.1. Обмотку збудження машини постійного струму підключити до клем живлення «0‑250 B» (незалежне збудження). Трифазну асинхронну машину підключити до клем живлення «3~220 B».

Рисунок 15.1 – Дослідження роботи генератора постійного струму.

2. Відключити лампи (холостий хід), після чого подати напругу на схему і встановити максимальне значення живлячої напруги обмотки збудження за допомогою потенціометра на лицьовий панелі блоку живлення.

3. Записати показання амперметра А1 (Iв) і вольтметра V1 (Е) в табл. 15.1. Потім повільно зменшуючи напругу на обмотці збудження, зменшувати струм збудження і ЕРС генератора і записувати показання амперметра А1 (Iв) і вольтметра V1 (Е) в табл. 15.1.

4. Остання точка знімається за допомогою вольтметра V2 при відключеному джерелі живлення «0‑250 B» і характеризує ЕРС від залишкового магнітного струму. Потім включають джерело живлення обмотки збудження, і повільно підвищуючи напругу на обмотці збудження, збільшувати струм збудження і ЕРС генератора і записувати показання амперметра А1 (Iв) і вольтметра V1 (Е) в табл. 15.1.


Таблиця 15.1 – Таблиця даних характеристики холостого ходу.

Iв, мА            
Еспад, В            
Iв, мА            
Евисх, В            

5. Побудувати характеристику холостого ходу генератора Е = f(Iв), яка відповідає кривій намагнічування В = f(Н).

6. Встановити максимальне значення живлячої напруги обмотки збудження за допомогою потенціометра на лицьовий панелі блоку живлення. Записати показання всіх приладів в табл. 15.2.

7. Поступовим вкручуванням по 2 лампи підвищувати навантаження на генератор і записати показання всіх приладів в табл. 15.2.

8. Тимчасово вимкнути живлення в схемі та відключити лампи. З дозволу викладача підключити обмотку збудження генератора паралельно якорю, дотримуючись фазировці (на рисунку 15.1 зображено пунктирними лініями) (паралельне збудження).

9. Підключити напругу до асинхронного двигуна, і поступовим вкручуванням по 2 лампи підвищувати навантаження на генератор і записати показання всіх приладів в табл. 15.2.

Таблиця 15.2 – Таблиця вимірювань і розрахунків.

Кількість ламп Незалежне збудження Паралельне збудження
U, В Iя = Iн, А U, В Iя, А Iв, мА Iн, А
0 (ХХ)            
           
           
           
           
           

 

10. Розрахувати та занести в таблицю 15.2

· значення струму навантаження

,

11. Побудувати зовнішні характеристики генератора з незалежним та паралельним збудженням U = f(Iн).

12. Протокол повинен містити назву, мету роботи, перелік та метрологічні параметри приладів і параметри машини постійного струму, схему на рис. 15.1, таблиці 15.1 і 15.2, розрахункові формули та результати, характеристику холостого ходу генератора Е = f(Iв) і зовнішні характеристики генератора з незалежним та паралельним збудженням U = f(Iн), висновок про відповідність побудованих характеристик генератора теоретичним.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-16; просмотров: 47; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты