Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Електронна пошта. Система обміну повідомленнями є одним з найдоступніших засобів спілкування в Інтернеті і в локальних мережах.




Суть роботи поштової системи полягає в наступному:

· відкриваєте вікно поштового застосування;

· вибираєте режим «Написати лист»;

· набираєте текст листа;

· вказуєте адресу одержувача;

· вказуєте тему листа;

· вибираєте команду «Відправити негайно», тобто поміщаєте в поштову скриньку, що знаходиться на поштовому сервері;

· з поштової скриньки лист забирається поштовою службою і доставляється в поштову скриньку адресата.

Обмін повідомленнями здійснюється за рахунок взаємодія двох програм – поштового сервера і поштового клієнта. Програмне забезпечення - поштовий сервер, встановлюється, наприклад, у провайдера, для здобуття пошти по мережі Інтернет, або в локальній мережі компанії для обміну повідомленнями між співробітниками.

Поштові клієнти – це прикладні програми (наприклад, Outlook Express, Microsoft Outlook, The Bat), які встановлюються на комп'ютерах користувачів, які відправляють або приймають пошту. Всі поштові клієнти мають приблизно однаковий інтерфейс, тому досить навчитися працювати з одним з них

Для роботи з електронною поштою можна використовувати як поштові клієнти, так і поштові веб-сервером – інтерфейси, які розташовуються на поштових веб-серверу, - серверах. За допомогою веб-сервера – інтерфейсу можна працювати з поштою безпосередньо на поштових веб-сервером – серверах. По функціональності веб-сервер – інтерфейс максимально наближений до поштових програм.

Поштові системи на основі WWW дозволяють обробляти поштові повідомлення в Інтернеті за допомогою звичайного браузеру, а не поштової програми. Вони працюють за принципом «2 в 1», поєднуючи в собі функції поштового сервера і поштового клієнта.

Використання веб-сервера – інтерфейсу є доцільним у тому випадку, коли потрібно відправляти або приймати кореспонденцію з різних комп'ютерів, маючи доступ до мережі Інтернет.

Для того, щоб дістати доступ до роботи з електронною поштою необхідно створити поштову скриньку на одному з поштових серверів. Для створення поштової скриньки необхідно реєструватися на одному з поштових серверів, наприклад, http://www.mail.ru, http://www.hotmail.ru/ і так далі.

Для роботи з поштовими програмами (поштовими клієнтами) їх необхідно встановити на ПК. Електронна пошта заснована на двох прикладних програмах: на протоколі для передачі повідомлень SMTP (Simple Mail Transport Protokol) і протоколі для одержання повідомлень.POP3 (Post Office Protokol 3, поштовий протокол 3) або протоколі доступу до повідомлень в інтернеті Internet Message Access PROTOCOI (lMAP4 - остання версія).

Аби мати можливість відправляти або отримувати пошту за допомогою поштових клієнтів, необхідно створити хоч би один обліковий запис. Обліковий запис – це набір даних про користувача поштового сервера (ім'я, електронна адреса, пароль для підключення до сервера, імена серверів вхідної і вихідної пошти). Створення облікових записів здійснюється в поштовій програмі.

Адреса електронної пошти складається з двох частин, розділених символом @, і виглядає приблизно так: moi@ukr.net. Символи, які вказані в лівій частині адреси (до знаку @), є ім'ям адресата або ім'ям поштової скриньки, воно часто збігається з логіном користувача. Права сторона електронної адреси, яка слідує після знаку @, є доменним ім'ям поштового сервера, на якому розташована поштова скринька.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 108; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты