Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ПРАКТИЧНА РОБОТА № 2




 

Тема: Вивчення методів очищення концентрації шкідливих домішок в промислових викидах

Мета заняття: ознайомлення із методами очищення газів у промислових викидах.

 

 

Завдання:

1. Вивчення методів очищення газоповітряного потоку від хімічних сполук.

2. Ознайомлення з будовою та принципом дії апаратів за допомогою яких здійснюється очищення промислових викидів від концентрації шкідливих домішок.

 

Теоретичні положення:

Атмосфера завжди містить певну кількість домішок, які потрапляють до неї від природних і антропогенних джерел. Природні домішки бувають рослинного, вулканічного і космічного походження. Рівень забруднення атмосфери природними джерелами є фоновим і мало змінюється з часом.

Антропогенні забруднення відрізняються різноманітністю видів і багаточисельністю джерел.

На сьогодні нараховується більше 500 видів шкідливих речовин, забруднювачів атмосфери, їх кількість постійно збільшується.

Метою очищення повітря від шкідливих викидів ( як органічного, так і неорганічного походження) є, в першу чергу, недопущення забруднення атмосфери хімічними сполуками та речовинами, а також можливість використання вловлених речовин у виробництві.

 

 

Сорбція – видалення газоподібних компонентів із газового потоку на основі їх взаємодії з рідкими або твердими речовинами –поглиначами.

Абсорбція – процес поглинання газоподібних домішок рідкими поглиначами. Апарати, що використовуються в цьому процесі називаються абсорберами.

Адсорбція – процес поглинання газоподібних викидів твердими поглиначами. Апарати – адсорбери.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 80; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты