Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Інтерфейс користувача програми Outlook Express




Тепер, коли програма Outlook Express налаштована, настав час познайомитися з її інтерфейсом користувача (рис. 10.6).

Рядок заголовка (title bar) містить стандартні елементи вікна Windows-програми (кнопки Згорнути, Відновити та Закрити). У цьому рядку також зазначена назва програми (Outlook Express).

Рядок меню (menu bar) містить заголовки меню, що надають доступ до всіх функцій, необхідних для роботи з Outlook Express. За допомогою меню Ви можете формувати нові повідомлення, відправляти й одержувати пошту, пересилати листи іншим користувачам, налаштовувати інтерфейс Outlook Expressі т.д. Крім того, Ви зустрінете в меню безліч пунктів, характерних для програм Windows - друк, довідка і т.д.

Панель інструментів (tool bar) призначена для швидкого доступу до групи команд Outlook Express, що найбільш часто використовуються. В залежності від того, в якому режимі працює Outlook Express (пошта чи новини), число кнопок та

Рис.10.6 Загальний вигляд вікна Outlook Express

їхнє призначення автоматично змінюються. Крім того, у початковий момент після завантаження Outlook Expressвстановлюється в загальний режим (коли ще не обраний режим пошти чи новин). У такому загальному режимі кнопки панелі інструментів виконують наступні функції:

Створити повідомлення (Create mail) - відкриває вікно для формування нового листа.
Доставити пошту (Send and Receive) - за допомогою цієї кнопки Ви можете швидко і легко під’єднатися до провайдера, щоб перевірити і доставити вхідну пошту, а так само відправити вашу власну.
Адресна книга (Addresses) - відкриває доступ до адресної книги, куди Ви записуєте, для збереження, e-mail адреси ваших друзів, колег по роботі і т.д.

Панель "Папки" (Folders) дозволяє вивести на екран списки листів і їхній зміст, що зберігаються в одній з 4-х стандартних папок Outlook Express: Вхідні (Inbox), Вихідні (Outbox), Відправлені (Sent Items), Видалені (Deleted Items) та Чернетки (Drafts). Outlook Express дозволяє користувачам створити нові додаткові папки, які так само будуть доступні з цієї панелі. Після того, як Ви налаштуєте доступ до серверів новин, то в цій панелі з'являться імена відповідних серверів новин.

Область перегляду Outlook Express при роботі з електронною поштою або новинами розділена на дві частини: вгорі Ви бачите список листів з поточної папки, а в нижній частині вікна показується вміст вибраного листа. Вміст листа можна подивитися в окремому вікні, якщо двічі клацнути по рядку з обраним листом. Область перегляду може бути розділена або по горизонталі, або по вертикалі, - якщо такий спосіб організації інтерфейсу буде Вам більш зручним. За замовчуванням всі листи в папках розташовуються відповідно до алфавітного порядку імен відправників, але їх можна відсортувати інакше - наприклад, по даті надходження листа. Для цього досить клацнути лівою кнопкою мишки на заголовку стовпця.

Значки з різними зображеннями конверта в області перегляду інтерпретуються так:

вже прочитаний вами лист;

потовщений шрифт відзначає листи, що Ви ще не читали;

говорить про те, що в лист вкладений окремий файл (наприклад, документ у форматі Word, графічний файл і т.д.). Якщо виділити такий лист, і клацнути по зображенню скріпки в правому куті нижньої частини вікна, то буде показане ім'я файлу. Двічі клацнувши по імені вкладеного файлу Ви можете переглянути його вміст за допомогою відповідної програми.

Рядок стану (status bar) використовується для двох цілей. Зазвичай в ньому Outlook Express показує загальне число повідомлень у даній папці та окремо - число непрочитаних повідомлень. У правій частині рядка стану при перевірці надходження нової пошти з'являється напис, що інформує про прихід або відсутність нових листів. Крім того, при роботі Outlook Express там з'являються значки, що характеризують режим роботи цієї програми в даний момент часу (наприклад, закреслений значок мережного диска означає, що в цей момент немає з'єднання з Інтернетом).


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 111; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты