Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Допомога




Все, що є в пакеті Visual C + + (компілятори, відладчики, середа розробки, бібліотеки, утиліти), має супроводжуватися документацією. Однак, щоб не робити інсталяційний пакет занадто громіздким, компанія Microsoft поставляє документацію в електронному вигляді. Причому ця документація організована у вигляді оперативної довідкової системи, що дозволяє швидко знаходити потрібну інформацію і читати її, не виходячи з середовища розробки програм. Довідкова система може бути відкрита також в окремому вікні. У самому крайньому випадку ви можете навіть підключити додатковий монітор до своєї системи і постійно мати перед очима довідку про інструменти та можливості, які використовуються в даний момент.

Пакет Visual C + + включає в себе безліч прикладів готових програм, скориставшись якими ви зможете швидше і простіше створювати власні програми. Деякі з них демонструють певні прийоми програмування, інші є готовими варіантами вирішення якихось завдань, наприклад обробки текстової інформації. Найкраще в цих програмах те, що їх коди можна копіювати і вставляти в коди своїх програм. Це збереже ваш час і сили і дозволить зосередити увагу на вирішенні більш специфічних проблем.

Керовані і некеровані програми

Visual C + + дозволяє створювати програми як для середовища Windows, так і для середовища Microsoft.NET.

Середовище. NET, розроблена компанією Microsoft, призначена для створення програм, що працюють в Internet. Вона включає в себе мову CLR (Common Language Runtime) і бібліотеку класів. CLR є основою середовища. NET-все працює під його керуванням. CLR стежить за виконанням кодів та забезпечує надання програмам усіх сервісів нижнього рівня, таких, наприклад, як управління пам'яттю. Бібліотека класів є додатком середовища. NET і містить у собі набір готових класів, які ви можете використовувати при створенні об'єктно-орієнтованих програм. (Про те, що таке класи і для чого вони потрібні, ви дізнаєтеся трохи пізніше.)

Щоб працювати в середовищі .NET, програма повинна бути спочатку створеної для цієї мети. Це має на увазі використання при її створенні класів. NET, але головне - вона повинна бути відкомпілювати для роботи в цьому середовищі. Visual C + + може задовольнити обидві вимоги. Коди програми, яка може працювати в середовищі. NET, називаються керованими.

Коди програм, написаних для роботи в середовищі Windows і не призначених для використання в середовищі .NET, прийнято називати некерованими.

Якщо ви не використовуєте при розробці програми систему створення додатків, постачити програму хорошим користувача інтерфейсом буде зовсім не просто. Користувачам дуже подобаються програми з якісним інтерфейсом, проте програмістам доводиться витратити немало часу і зусиль, щоб створити його. Наприклад, щоб створити невелику програму для Windows, що містить кілька пунктів меню і отображающую на екрані повідомлення "Hello World!", Потрібно буде набрати від двох до чотирьох тисяч рядків з кодами. Це дійсно так, якщо не використовувати при створенні програми бібліотеку класів середовища. NET.

Більшість програм на порядок складніше, ніж Hello World, і при їх створенні доводиться вирішити безліч завдань, перш ніж вони запрацюють так, як потрібно.

Наприклад, до їх числа відносяться такі завдання:

• визначення алгоритму отримання повідомлень Windows;

• визначення комбінацій клавіш, натисненням яких будуть викликатися ці повідомлення;

• визначення, в якій частині програми будуть зберігатися отримані повідомлення;

• визначення, які інші частини програми виконуються в даний момент;

• реєстрація імен різних частин програми.

Зверніть увагу, що жодне з цих дій не має ніякого відношення до висновку чого-небудь на екран.

Системи створення додатків дозволяють автоматично вирішувати ці та багато інших завдань. Наприклад, приступивши до створення програми, ви можете скористатися класом System.

Windows.Forms.Application, що містить в собі всі коли, необхідні для початку написання програми. Зокрема, цей клас містить коди, необхідні для створення вікон. Ці та подібні їм класи автоматично вставляють в коди вашої програми типові фрагменти, що дає можливість зосередитися на вирішенні більш важливих завдань.

Visual C + + містить також інші системи створення додатків, наприклад бібліотеку MFC (Microsoft Foundation Classes), що включає в себе класи C + +. використовувані при створенні Windows-програм. Бібліотека ATL (Active Template Library) містить шаблони C + +, використовувані при створенні об'єктів для моделі COM (Component Object Model). Однак системи ATL і СОМ настільки складні, що їх використання викликає труднощі навіть у хакерів зі стажем, а тому ми їх розглядати не будемо.

 

КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯ

1. Що являє собою середовище розробки Visual C + +?

2. Що являє собою бібліотека MFC?

3. Назвіть основні компоненти Visual C++?

4. Поняття та призначення відладчика програми?

5. Що являють собою бібліотеки?

6. Які програми називаються керованими і некерованими?


Лекція 3

Тема: Використання майстра створення додатків Visual C + +

ПЛАН:


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 98; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты