Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Фазозсувні пристрої




Фазова затримка імпульсів керування формується фазозсувним пристроєм (ФЗП).

У синхронних ФЗП фазовий зсув α(n) = ωτ(n) відраховується від опорних моментів tП, рис. 2 а, що періодично повторюються:

, (1)

де φ0 – фаза опорних моментів,

n – номер періоду

а) синхронний б) асинхронний

Рис. 2. Способи формування фазового зсуву

 

Фазовий зсув імпульсу керування, що виробляється ФЗП визначається з виразу:

, (2)

де - регульований кут керування для n-го періоду роботи перетворювача.

У асинхронному ФЗП для початку відліку фазового зсуву ωτ(n), що формується на n-му періоді, використовується момент початку формування імпульсу керування, сформованого на (n-1)-му періоді, рис. 2. б.

Фазове положення імпульсу n-го періоду визначається з виразу:

. (3)

Оскільки при асинхронному способі формування кутів керування інформація про опорні моменти не використовується, для забезпечення нормальної роботи всієї системи при змінах в широкому діапазоні сигналу керування необхідне узгодження зміни кутів з опорними моментами. Для вирішення цієї задачі використовується блок узгодження кутів керування УКК, який фіксує значення опорних моментів, обмежуючи діапазон зміни часового положення імпульсів керування межами початку і кінця поточного періоду.

Таким чином, при асинхронному способі формування імпульсу управління змінюється відстань між черговими імпульсами, тобто здійснюється ЧІM, а при синхронному способі формування – ШІМ.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 95; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты