Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Довідник співробітників




Даний програмний модуль призначений для створення довідника співробітників, що формується по кожному підрозділу. Тому, користувач повинен вибрати потрібний підрозділ зі списку, в верхній частині екранної форми, а потім вже додавати нові записи в цей довідник.

Для того, щоб додати новий запис у довідник, необхідно натиснути на відповідну кнопку навігатора. Програма чистить усі поля на формі та установлює курсор на поле для заведення табельного номеру співробітника. Цей номер програма формує автоматично. Алгоритм формування наступний - визначається останній (найбільший) заведений табельний номер в обраному підрозділі та додає до нього одиницю. Але користувач може проігнорувати запропонований номер, та вказати інший. Табельний номер повинен бути унікальним цілим числом у діапазоні від 1 до 99999. При заведенні вже існуючого номеру, на екрані з'являється відповідне повідомлення. Програма також перевіряє, щоб вказаний номер не використовувався, як код, в інших довідниках, таких як перелік банків в довіднику підрозділу, в переліку кас підприємств, в довідниках матеріально-відповідальних осіб та партнерів.

Далі послідовно заводяться усі необхідні реквізити. Кожне заведене значення підтверджується натисканням на клавішу {ENTER}. При цьому курсор буде переміщатися на наступне поле для вводу на формі. Для довідника визначені такі реквізити: табельний номер, прізвище, ім’я, по батькові, ідентифікаційний код співробітника, посада, дата народження, адреса проживання та паспортні дані (серія паспорту, номер, назва установи, яка видала паспорт та дату видачі).

Заводити нові записи в довідник співробітників набагато зручніше у режимі форми. Для перегляду довідника, чи для пошуку необхідного запису, краще перейти у режим таблиці. Для переходу з одного режиму на іншИй можна скористатися відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна, або встановити позначку біля потрібного рядка в пункті меню „Вигляд”.

Для того, щоб роздрукувати довідник на принтері чи переглянути друковану форму у вікні попереднього перегляду, скористайтеся відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна або натисніть на кнопку „Друк” на нижній панелі вікна. В програмі передбачена можливість, в друкованій формі, відсортувати співробітників не по зростанню табельних номерів, а за алфавітом, по прізвищах. Для цього, перед друком, необхідно встановити позначку у нижній частині екранної форми. Щоб закрити дане вікно та зберегти всі зміни для останнього запису, який редагувався, треба натиснути на кнопку „Закрити”.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 67; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты