Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Пункт меню „Змінити фільтр”.




Даний пункт меню відкриває спеціальне вікно "Редагування фільтру", яке використовується для того, щоб можна було задавати більш складні критерії для фільтрації записів в поточному наборі даних.

Наведемо орієнтовний порядок дій користувача для створення або зміни таких фільтрів по окремих кроках:

1. З переліку „Поля”, що представлений у вигляді таблички, в якій перелічені імена та описи всіх визначених полів поточного набору даних, можна вибрати потрібне поле, двічі клацнувши лівою кнопкою миші по необхідному рядку. Після цього, в розділі „Опис фільтру”з'явиться ім'я вибраного поля.

2. З переліку „Оператори” в такий самий спосіб вибирається необхідний логічний оператор для майбутнього відношення.

3. Далі у розділі „Опис фільтру” після операторів відношень вручну заводиться потрібне значення поля для фільтрації.

4. Якщо критеріїв відбору декілька, то кожний вираз для окремого поля необхідно брати в округлі дужки, а між ними поставити потрібні логічні оператори „AND” (і) чи „OR” (або).

5. Після заведення всіх критеріїв відбору, натисніть кнопку „Застосувати”. Якщо вираз для фільтру не містить помилок, то після його застосування у поточному наборі даних залишаться тільки ті записи, що задовольняють заведеним умовам фільтрації.

Для закриття вікна „Зміна фільтра” натисніть кнопку "Закрити". Щоб очистити поле для опису фільтра натисніть кнопку „Очистити”. Користувач також має можливість вибрати фільтр зі списку фільтрів, які раніше вже визначалися в поточному сеансі роботи з програмою.

Встановлена опція фільтра „З урахуванням регістра” дозволяє порівнювати значення текстового поля з урахуванням великих чи малих букв, а встановлена опція „Порівняння цілком” забороняє часткове порівняння фрагментів тексту, які закінчуються на символи „*” чи „?”.

5.4.9. Пункт меню „Застосувати фільтр”

Даний пункт меню застосовує фільтр для поточного набору, який раніше був визначений при застосуванні команд "Фільтр по виділеному" або „Змінити фільтр”.

5.4.10. Пункт меню „Скасувати фільтр”

Цей пункт меню відміняє фільтрацію для поточного набору даних, що була задана за допомогою команд "Фільтр по виділеному" або „Змінити фільтр”. Після цього відкривається доступ до усіх записів набору даних.

5.5. Меню „Довідники”

Довідником називається об'єкт програми, який надає можливість користувачу вводити, зберігати і переглядати умовно-постійну інформацію. Кожному довіднику відповідає окрема таблиця в базі даних. Візуально довідник може бути представлений в вигляді таблиці в випадку, якщо інформація, що зберігається в цьому довіднику, невелика по обсягу і легко доступна для перегляду користувачем. В іншому випадку, інформація з довідника може бути представлена у вигляді форми для більш наочного представлення даних для кожного запису окремо. Для кожного довідника відкривається своє окреме вікно. Зміст довідника можна роздрукувати на принтері.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты