Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Довідник партнерів




Цей програмний модуль призначений для заведення та редагування довідника партнерів. Всі партнери в даному довіднику поділені на окремі групи, які можуть самостійно визначатися користувачем. Перелік партнерів та їх групи створюються як єдині довідники для всіх підрозділів.

Для формування груп партнерів потрібно скористатися кнопкою «Групи партнерів». ри натисканні на кнопку відкривається нове вікно у вигляді таблиці, що складається лише з двох граф – це код та найменування групи. Код групи повинен бути унікальним цілим числом у діапазоні від 1 до 999.

Для того, щоб додати новий запис у цей довідник, необхідно спочатку вибрати необхідну групу партнерів зі списку в верхній частині екранної форми, а потім натиснути на відповідну кнопку навігатора. Програма чистить усі поля на формі та установлює курсор на поле для заведення коду партнера. Цей код програма формує автоматично, для чого до коду обраної групи партнерів додає три числових знаки, які визначають порядковий номер запису у цій групі. Код партнера повинен бути унікальним цілим числом у діапазоні від 1001 до 999999. При заведенні вже існуючого коду партнера, на екрані з'являється відповідне повідомлення. Програма перевіряє, щоб вказаний код партнера не використовувався в інших довідниках, таких як перелік банків в довіднику підрозділу, в переліку кас підприємств, в довідниках матеріально-відповідальних осіб та співробітників.

Далі послідовно заводяться усі необхідні реквізити. Кожне заведене значення підтверджується натисканням на клавішу {ENTER}. При цьому курсор буде переміщатися на наступне поле для вводу на формі. Для довідника визначені наступні реквізити: код, найменування партнера, термін відстрочки платежу для постачальників товарів у днях, ідентифікаційний код ЄДРПОУ, номер свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ, індивідуальний податковий номер, телефон, адреса та коментар для приміток.

В нижній частині форми розміщується таблиця, в яку потрібно занести банківські реквізити для партнера, що будуть використовуватися при формуванні платіжних доручень, а саме, МФО, найменування банку та розрахунковий рахунок. Після заведення МФО, програма може автоматично підставити найменування для банку, якщо раніше вже заводилися такі самі дані.

Навігатор на нижній панелі вікна надає наступні можливості: послідовно перебирати усі записи таблиці даних, швидко переходити на першу чи на останню запис, додавати нові і видаляти вже існуючі записи. Якщо курсор знаходиться в будь-якому полі для реквізитів партнера (головна таблиця), то за допомогою навігатор можна здійснювати операції з даними для головної таблиці. Якщо курсор знаходиться в нижній таблиці, то навігатор керує підлеглою таблицею з банківськими реквізитами.

Заводити нові записи в довідник партнерів набагато зручніше у режимі форми, а для перегляду довідника, чи для пошуку необхідного запису, краще перейти у режим таблиці. Для переходу з одного режиму на інший можна скористатися відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна, або встановити позначку біля потрібного рядка в пункті меню „Вигляд”.

Для швидкого пошуку потрібного запису в довіднику партнерів, можна скористатися панеллю фільтра, яка з’являється у верхній частині екранної форми при встановленні позначки «Панель фільтру». Ця панель містить список з найменуванням усіх реквізитів довідника - поле для заведення текстового фрагменту для фільтра та кнопку «Застосувати», при натисканні на яку будуть відображатися лише записи, що містять вказаний фрагмент в обраному реквізиті.

Щоб роздрукувати довідник на принтері чи переглянути друковану форму у вікні попереднього перегляду, можна скористатися відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна або натиснути на кнопку „Друк” на нижній панелі вікна. В програмі передбачена можливість надрукувати тільки одну поточну групу партнерів, та в друкованій формі сортувати партнерів не по зростанню кодів, а впорядкувати по назвах за алфавітом. Для цього необхідно встановити відповідні позначки у верхній частині екранної форми. Щоб закрити дане вікно та зберегти усі зміни для останнього запису, який редагувався, треба натиснути на кнопку „Закрити”.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 67; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты