Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Виписка платіжних доручень




Цей програмний модуль призначений для виписки та друку платіжних доручень для перерахунку коштів з обраного розрахункового рахунку.

Спочатку користувачу необхідно буде вказати у полі на формі рік, за який виписується платіжне доручення (рік повинен задаватися чотирма цифрами) та вибрати з відповідного списку необхідний підрозділ.

Для формування нового доручення натискаємо на кнопку «Нове доручення». Програма чистить усі поля на формі та встановлює курсор на поле для заведення номеру платіжного доручення. Нумерація доручень відбувається автоматично, шляхом збільшення максимального існуючого номеру на одиницю (кожний рік нумерація доручень починається заново). Номер повинен бути унікальним цілим числом у діапазоні від 1 до 999999. В поле для дати доручення програма також автоматично додає поточну дату. Цю дату користувач може змінити вручну, або вибрати потрібне значення за допомогою календаря, який з’являється на екрані при натисканні на відповідну кнопку, що розташована праворуч від цієї дати. Реквізити платника (найменування, код ЄДРПОУ, найменування банку, МФО та розрахунковий рахунок), програма проставляє самостійно, на підставі даних для обраних підрозділу та банку з відповідного довідника.

Далі необхідно вказати аналогічні реквізити для одержувача, що можуть заводитися або вручну, або можна скористатися кнопкою для вибору одержувача з довідника партнерів (знаходиться праворуч від найменування). При натисканні на цю кнопку, на екрані відкриється нове вікно з переліком партнерів, при цьому знайти потрібного партнера можна дуже швидко - лише вказати невеликий фрагмент його назви у полі для пошуку. Після вибору одержувача, його реквізити автоматично з’являться у відповідних полях на формі. Якщо у партнера в довіднику вказано кілька розрахункових рахунків, потрібні банківські реквізити можна обрати з відповідних списків для найменування банку та розрахункового рахунку.

Наступні реквізити, які потрібно вказати, це сума платежу, кореспондуючий рахунок, номер і дату документа, на підставі якого здійснюється оплата, призначення платежу та додатковий реквізит. Необхідний рахунок можна обрати за допомоги стандартного вікна для вибору рахунків, а дату підстави вказати з календаря (для цього потрібно скористатися відповідними кнопками, які розташовані праворуч від реквізитів). Призначення платежу також можна вибрати з власного переліку, але при цьому в даний перелік можна додавати нові записи (наприклад, створити окремі шаблони доручень для перерахунку в фонди, а потім тільки змінювати суму платежів). Коли курсор знаходиться в полі для призначення платежу, то на нижній панелі вікна стануть активними кнопки «Сума ПДВ» и «Без ПДВ», при натисканні на першу в позицію курсору вставляється текст «В т.ч. ПДВ -» з вже розрахованою сумою ПДВ від загальної суми, а на другу – вставляється текст «Без ПДВ.»

Кнопка «Нове з існуючого» дозволяє створити копію для вибраного поточного доручення, кнопка «Знищити» - знищує поточне доручення, при натисканні на кнопку «Проглянути», форма переходить на іншу сторінку, що містить таблицю з переліком всіх виписаних платіжних доручень за вказаний рік. Для швидкого пошуку потрібного документу в цій таблиці, можна скористатися панеллю фільтра, яка з’являється у верхній частині екранної форми при встановленні позначки «Панель фільтру». Ця панель містить список з найменуванням всіх реквізитів доручення, поле для заведення текстового фрагменту для фільтра та кнопку «Застосувати», при натисканні на яку будуть відображатися лише записи, що містять вказаний фрагмент в обраному реквізиті.

Для платіжного доручення передбачена друкована форма, яка може самостійно змінюватися користувачем за допомогою редактору макетів друкованих документів, який з’являється на екрані при натисканні кнопки «Редагування макетів документів» на панелі інструментів головного вікна, або при виборі аналогічного пункту в меню „Файл”.

На нижній панелі форми розташований навігатор, який дозволяє в межах вказаного року переміщатися з одного доручення на інше. Для того, щоб роздрукувати платіжне доручення на принтері чи переглянути його друковану форму у вікні попереднього перегляду, можна скористатися відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна чи натиснути на кнопку „Друк” на нижній панелі вікна. Зазвичай одразу друкується дві копії доручення, але можна надрукувати третю копію, встановивши для цього відповідну ознаку на нижній панелі вікна.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 107; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.011 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты