Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Порівняльна відомість




Цей модуль дозволяє на підставі сформованого інвентаризаційного опису завести фактичні залишки товарів по магазину на дату інвентаризації, щоб одержати порівняльну відомість.

Для цього необхідно лише вибрати дату інвентаризації з переліку всіх дат, по яких існують інвентаризаційні описи, вибрати з відповідного списку потрібний підрозділ та вказати код матеріально-відповідальної особи. Дату інвентаризації та код МВО можна вибрати за допомогою стандартного вікна для вибору реквізитів, що відкривається на екрані при натисканні на кнопки, що знаходяться праворуч від поля для заведення цих реквізитів.

Фактичну кількість залишків ТМЦ заводять в таблицю з переліком товарів, яка містить такі графи: код артикулу, найменування товару, одиниця виміру, роздрібна ціна, кількість та сума по документальному залишку, фактична кількість і сума по залишку, кількість і сума нестачі, кількість і сума надлишків. Нижче відображаються аналогічні підсумкові суми по всьому переліку товарів.

За допомогою спеціальних кнопок на нижній панелі вікна можна відсортувати кожну графу таблиці в порядку зростання чи навпаки зменшення їх значень. Для швидкого пошуку потрібного товару у порівняльній відомості по коду артикулу чи штрих-коду, можна скористатися відповідними кнопками, які розташовані праворуч від полів для заведення цих кодів.

Після заведення фактичної кількості, необхідно поновити фактичні залишки на дату інвентаризації для обраної матеріально-відповідальної особи. Для цього можна або просто натиснути на кнопку «Поновити залишки», щоб замінити на дату інвентаризації залишки по товарах, які були одержані під час формування оборотної відомості, на заведені фактичні залишки з поточної порівняльної відомості, або можна скористатися кнопкою «Сформувати акти», при натисканні на яку будуть створені дві накладні (прибуткова для надлишків та видаткова для нестач), також на дату інвентаризації.

Зверніть увагу, що не можна виконувати одразу ці дві операції, так як це може призвести до подвоєння залишків по товарах. Потрібно обмежитися лише одним варіантом.

Також слід зауважити, що після формування актів по нестачах та надлишках, коригування даних по інвентаризації буде вже неможливим. Кнопка “Порівняння залишків та відомості” дозволяє одержати відомість розбіжностей між фактичними даними по інвентаризаційній відомості та залишками товарів після поновлення.

Для того, щоб роздрукувати порівняльну відомість по результатах інвентаризації на принтері чи переглянути її друковану форму у вікні попереднього перегляду, можна скористатися відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна чи натиснути на кнопку „Друк” на нижній панелі вікна. В цій відомості будуть відображатися лише товари, для яких була зафіксована нестача або надлишки.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 116; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты