Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Дефекти відеозображень при використанні методів стиснення MPEG




§ Dirty Window Pane (брудне віконне скло) - об’єкти на екрані виглядають таким чином, ніби їх видно через димку, або ніби між спостерігачем і зображенням натягнута мутна плівка; більше всього буває помітне на фрагментах з великими темними областями, а породжується помилками оцифровування в MPEG-кодері, MPEG-декодері, або і в одному, і в іншому.

§ Dancing Eyes (танцюючі очі) - при MPEG-стисненні деколи втрачаються дрібні деталі на зображенні людського ока, в результаті у відзнятому матеріалі раптом виявляється кліпання або сльози, хоча в дійсності цього не було.

§ Ghosity Trails (примарні сліди) - поява хмари частинок, що супроводжують рухливі елементи - або “хвости”, які рухаються слідом за змахом руки або людиною, яка біжить, або хиткі переливчасті границі біля об’єкту, що швидко рухається - з’являється, коли кодер або декодер не встигає за елементами сцени, що швидко рухаються і відтворює рухливі елементи навмання.

§ Dancing Colors (танцюючі кольори) - помилки в оцінці руху можуть викликати переливчасту кольорову веселку на великих поверхнях однокольорових предметів, що рухаються.

§ DCT Blockiness (DCT-блочність) - на великій частині екрану помітні правильні квадрати розміром 8х8 або 16х16, з’являються через дискретне косинусне перетворення (Discrete Cosine Transform, DCT), яке використовується для стиснення поля або кадру; коли края і вершини цих блоків попадають на края і границі зображення, з’являються додаткові спотворення, але основна причина полягає в блочній природі технології DCT - для їх усунення необхідно працювати з блоками розміром 2х2 або 4х4.

§ Luminance Compression (стиснення яскравості) - різке підсилення контрасту зображення; весь діапазон яскравості від світлого до темного для аналогової відеосистеми неправильно відтворюється DCT-одером або механізмом оцінки руху MPEG.

§ Color Banding (кольорові смуги) - візерунки, що часто з’являються після компресії/декомпресії, викликаються шумом в АЦП та ЦАП відеомонтажних систем; для усунення цих дефектів деякі виробники переходять від 8-розрядного до 10- та12-розрядного кодування кольору, але це в декілька разів збільшує необхідний об’єм пам’яті монтажної системи.

§ Busy Backgroung (фон, що ворушиться) - звичайно нерухомі області фону (і деякі елементи переднього плану) здаються живими або ворушаться, ніби маленькі кольорові частинки бродять по їх поверхні; технічно цей дефект називається шумом квантування, для його усунення необхідно мати покращені або оперуючі більш ніж з 8 розрядами на кожний колір АЦП.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 62; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты