Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Висування і зсування




 

3.3.182 Висування драбини - найвідповідальніший рух.

3.3.183 Керування висуванням і зсуванням здійснюється правою рукояткою пульта керування. Напрями руху рукоятки збігаються з рухом драбини.

3.3.184 Висування можливе тільки після піднімання драбини на 10°, у цей момент запірний гак вивільняє коліна драбини, на світловому транспаранті автодрабини АД-21 засвічується зелена лампа. Спроба висунути драбину при кутах піднімання менших за 10° призведе до скидання тиску в гідросистемі.

3.3.185 Повне висування драбини можливе при куті піднімання понад 50° в автодрабині АД-21,55° - в АД-506 і 57° - в АД-506В.

3.3.186 При підході вершини драбини до межі поля руху і при повній довжині висування тиск у гідросистемі падає і висування автоматично припиняється, а на пульті керування автодрабини АД-506 і АД-506В засвічується червона лампа „ОПАСНЬІЙ ВЬІЛЕТ". Коли рукоятка повертається в нейтральне положення, тиск у гідросистемі відновлюється.

3.3.187 Під час переміщення третього коліна відносно четвертого на один крок щаблів вершина першого коліна висувається на 0,9 м. Для опирання драбини вершина її повинна бути висунута вище даху, карнизу чи підвіконня на 1-1,5 м. Контроль за висуванням колін провадиться шляхом прямого спостереження за вершиною або за покажчиком довжини. Провадити вершину драбини до межі поля руху чи, особливо, до місця опирання необхідно на малій швидкості, зважаючи на загоряння жовтого ліхтаря в поєднанні з зеленим на світловому транспаранті в автодрабині АД-21, який попереджає про наближення до межі поля руху, або загоряння ламп „ОПАСНЬІЙ ВЬІЛЕТ" і „УПОР ВЕРШИНУ" на пульті керування автодрабини АД-506 і АД-506В.

3.3.188 Припиняючи висування, необхідно обов'язково посадити коліна автодрабини АД-21 на замикачі, для чого коліна зсуваються до зустрічі замикачів із щаблями.

3.3.189 При зсуванні драбини необхідно спочатку її настільки висунути, щоб зняти замикачі із щаблів, а далі перевести рукоятку на повільне зсування з подальшим прискоренням до потрібної швидкості.

3.3.190 Якщо при зсуванні деякі з колін не зсуваються, а канати починають провисати, це свідчить про те, що драбина була недостатньо висунута перед зсуванням і замикачі завислих колін не розрядились. У такому разі треба припинити зсування і знову висунути коліна до моменту заряджання усіх замикачів на посадку.

3.3.191 Після цього слід посадити всі коліна на замикачі й повторити маневр зняття колін, забезпечивши дещо більшу відстань замикачів від посадочних щаблів. При цьому треба пам'ятати, що зайве висування може довести замикачі до наступного щабля, який поставить їх знову на посадочне положення.

3.3.192 Наприкінці зсування, щоб уникнути удару, швидкість потрібно зменшити.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-30; просмотров: 100; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты