Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Cклади пально-мастильних матеріалів, пiноутворювача i порошку




 

2.15.1. Улаштування та обладнання складів ПММ, пiноутворювача i порошку та пунктів заправки має відповідати діючим правилам пожежної безпеки, ПУЭ, нормам та вимогам інших чинних нормативних актів i забезпечувати тривале зберігання ПММ, пiноутворювача i порошку.

2.15.2. ПММ у тарі слід зберігати у критих складських приміщеннях в один ярус на дерев'яних підкладках (піддонах), пробки металевої тари мають загвинчуватись спеціальними ключами, які виключають можливість іскріння. Бочки укладаються обережно, пробками догори, без ударів одна об одну.

Категорично забороняється відкривати пробки за допомогою молотків, зубил та іншого інструменту, не призначеного для цього.

Розливання бензину проводиться тільки в спеціально призначені для цього ємкості. Забороняється застосовувати для цього пластикові каністри та відра.

Примiщення тарного сховища має утримуватися в чистоті, пролиті легкозаймисті рідини (далі - ЛЗР) i горючі рідини (далі - ГР) негайно прибираються.

Не допускається зберігання в приміщенні тарного складу порожньої тари, спецодягу, обтирального матеріалу.

2.15.3 Склади пiноутворювача будуються заглибленими i утепленими (з температурою від +50С до +300С). Примiщення обладнуються припливно-витяжною вентиляцією i освітленням, які відповідають вимогам ПУЭ.

2.15.4. Ємкості з пiноутворювачами, які перебувають на території пожежного депо, повинні мати запірну арматуру i огородження, які виключають доступ до них сторонніх осіб.

2.15.5. Під час роботи, що пов'язана з розвантаженням піноутворювачів, промиванням апаратури та тари, слід виключити можливість потрапляння розчину на шкірні покриви, слизові оболонки очей та в кишково-шлунковий тракт. Обслуговуючий персонал при цьому повинен бути забезпечений засобами індивідуального захисту згідно з ГОСТ 12.4.011: водонепроникним спецодягом, гумовими чобітьми, прогумованими рукавицями, захисними окулярами та щитками. Для захисту рук слід користуватись захисними кремами типу "Силіконовий" або "Ланоліновий". В разі потрапляння продукту в очі або на шкіру його треба змити великою кількістю проточної води.

2.15.6. Тим, хто працює з піноутворювачами, необхідно дотримуватись правил особистої гігієни. Перед вживанням їжі та курінням треба вимити руки з милом, після закінчення роботи з піноутворювачами - прийняти душ. При сильному забрудненні необхідно змінити одяг.

2.15.7. Ті, хто працює з піноутворювачами, мають проходити попередні та періодичні (не рідше 1 разу на рік) медичні огляди.

2.15.8. Вогнегаснi порошки зберігаються в сухому приміщенні, яке провітрюється (при температурі від +50С до +400С) та обладнується припливно-витяжною вентиляцією відповідно до вимог ПУЭ.

2.15.9. Тару з порошком розміщують на стелажах або полицях згідно з інструкцією заводу-виробника.

2.15.10. Доставка пiноутворювача i порошку на склади пожежних частин (загонів) має здійснюватися найбільш безпечними i зручними при навантаженні та розвантаженні способами, які виключають небезпеку травматизму, забруднення тіла, шляхів дихання людини, грунту, який знаходиться навколо складу.

Заправка порошком має бути механізована.

2.15.11. Наказом начальника частини призначається відповідальний за стан складу ПММ, пiноутворювача i порошку, їх облік i використання.

2.15.12. Особи, які працюють на складах, мають одержувати інструктажі з правил безпеки праці i пожежної безпеки, з відповідним записом у журналі реєстрації інструктажів.

2.15.13. У приміщеннях складів ПММ, пiноутворювача i порошку вивiшуються інструкції з безпеки праці.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-30; просмотров: 119; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты