Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


База (пост) газодимозахисної служби




 

2.11.1. База ГДЗС повинна мати:

- апаратну (для зберігання та перевірки апаратів захисту органів дихання);

- майстерню для ремонту апаратів;

- приміщення для миття та сушіння апаратів;

- кисненаповнюючий пункт;

- повiтронаповнюючий пункт;

- приміщення для зберігання, зарядки та випробувань регенеративних патронів;

- приміщення для зберігання кисневих i повітряних балонів;

- приміщення для випробувань кисневих i повітряних балонів.

2.11.2. Приміщення бази ГДЗС мають відокремлюватись від інших вогне-стійкими стінами чи мати окремий вхід зовні. За умови відсутності достатньої кількості приміщень (у разі їх розміщення в існуючих будівлях) дозволяється мити i сушити протигази у приміщеннях зберігання i перевірки протигазів.

2.11.3. У приміщеннях для зберігання регенеративних патронів i хімічного поглинача температура повітря має знаходитися у межах від +50С до +20 0С, влаштовувати у ньому водопровід забороняється.

2.11.4. Кисненаповнюючий пункт (далі - КНП) має розміщуватись біля зовнішніх стін будівлі, з розрахунку розміщення зовні будівлі спеціальних металевих шаф для зберігання транспортних балонів з киснем.

2.11.5. Зовнішнє засклення КНП не повинно пропускати прямі сонячні промені.

2.11.6. У кисневому i повiтронаповнюючому пунктах розміщуються робочі та резервні повітряні компресори.

2.11.7. Зберігання будь-яких деталей чи предметів, а також виконання робіт, що не пов’язані з наповненням балонів на наповнюючих пунктах, не допускається.

2.11.8. Вхiд у приміщення наповнюючого пункту дозволяється тільки особам, які працюють з насосами i компресорами.

2.11.9. Транспортні балони установлюються у вертикальному положенні i закріплюються хомутами. Пiд башмаки балонів обов'язково підкладають дерев’яні прокладки.

2.11.10. Монтаж, установку та експлуатацію кисневих i повітряних компресорів слід виконувати згідно із заводською інструкцією.

2.11.11. Температуру в кисневих i повiтронаповнюючих пунктах необхідно підтримувати у межах від +50С до +200С. Приміщення їх необхідно обладнати витяжною вентиляцією. Канал для всмоктування слід розмістити на висоті 50 см від підлоги. Підлога виготовляється з матеріалу, який не поглинає i не адсорбує мастила i шкідливу пару.

2.11.12. Відбирання повітря компресором, який має необхідні очисні фільтри i можливість заповнення балонів протигазів з тиском від 0 до робочого - 20-30 МПа (200-300 кгс/см2), допускається здійснювати із компресорної. При виведенні всмоктувального повiтроводу з приміщення компресорної назовні його необхідно виносити у безпечну зону, в межах якої неможливе попадання шкідливих газів у цей повітропровід.

2.11.13. У всіх пожежних частинах ( в тому числі i навчальних), що мають газодимозахисну службу, а також у штабах пожежогасiння обладнуються контрольні пости ГДЗС.

Контрольний пост ГДЗС призначається для зберігання ізолюючих протигазів, що закріплені за особовим складом, вільним від несення служби, запасних частин, регенеративних патронів, малолітражних балонів, а також для чищення, дезінфекції та перевірки протигазів.

Примiщення контрольного поста обладнується водопровідними кранами з холодною та гарячою водою.

2.11.14. Iзолюючi протигази мають зберігатись у спеціальних шафах чи на стелажах, що обладнані гніздами. Останні забезпечуються табличками із зазначенням на них номерів протигазів i прізвищ осіб, за якими закріплені протигази. Iзолюючi протигази, які зберігаються на стелажах i в шафах, мають бути справними, чистими, підготовленими до роботи. Шафи для зберігання протигазів на контрольному посту ГДЗС мають зачинятися на ключ та опечатуватися особисто кожним начальником караулу після здачі чергування.

2.11.15. Наповнені, порожні i несправні кисневі i повітряні балони зберігаються окремо у секціях, які позначаються написами: "Наповнені", "Порожні", "У ремонт". Аналогічно зберігаються i регенеративні патрони.

2.11.16. Розміщення на контрольних постах компресорного обладнання не дозволяється.

2.11.17. Запасні кисневі балони i регенеративні патрони зберігаються на стелажах чи у шафах, що встановлені на відстані не менше 1.5 м від нагрівальних приладів. Барабани з хімічним поглиначем, а також використані регенеративні патрони, які ще придатні для подальшого застосування, мають зберігатися на відстані не менше 1.5 м від нагрівальних приладів. Забороняється спільне зберігання барабанів з придатним i відпрацьованим хімічним поглиначем, а також придатних та використаних регенеративних патронів. Примiщення для зберігання кисневих балонів, регенеративних патронів, барабанів з хімічним поглиначем має бути темним i з температурою повітря від +5 0С до +20 0С. Доступ до цих приміщень обмежений.

2.11.18. Під час проведення робіт на базах і постах ГДЗС необхідно керуватися вимогами Правил будови та безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-30; просмотров: 160; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты