Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розв’язок. 1. Середній тарифний коефіцієнт, що відповідає середньому розряду виконуваних робіт:




1. Середній тарифний коефіцієнт, що відповідає середньому розряду виконуваних робіт:

2. Середній тарифний коефіцієнт, що відповідає розряду резервних робітників:

3. Сума доплат резервним робітникам:

Висновок: суму доплат резервним робітником становить 22988 грн.

Доплати за сумісництво професій, багатоверстатне обслуговування устаткування визначаються відповідно до положення колективного договору. Доплати за позанормовий час роботи й за внутрішньозмінні простої з вини підприємства не плануються.

У денний фонд заробітної плати включається годинний фонд, доплати за невідпрацьований час у межах робочого дня. Він визначається за формулою: .

Де: - доплати за перерви у роботі матерів, що годують, грн.;

- доплати за пільгові години підлітків, грн.

Доплати за перерви у роботі матерів, що годують, розраховують шляхом добутку середньої годинної заробітної плати робітників на загальний час цих перерв за формулою:

,

де: - середньогодинна заробітна плата робітників, грн.;

- число годин перерв матерів, що годують = одна година в робочу зміну помножити на число робочих днів і число матерів, що годують).

Середньогодинну заробітну плату розраховують за формулою: .

Де: - годинний фонд заробітної плати робітників, грн.;

- середньооблікова чисельність робітників, осіб;

- корисний фонд робочого часу одного робітника за рік, годин.

Доплати підліткам за недопрацьований пільговий час визначаються на основі даних про кваліфікаційний склад підлітків і кількість пільгових годин. Розрахунок можна здійснювати за формулою:

,

де: - середньогодинна тарифна ставка підлітків, грн.;

- число пільгових годин, недопрацьованих одним підлітком протягом зміни, годин; - загальне число підлітків, осіб; - явочний фонд часу робітника за планом, днів.

Середньогодинна тарифна ставка підлітків розраховується як середньоарифметична величина тарифних ставок, зважена за кількістю підлітків відповідних розрядів.

Приклад:Планова облікова чисельність підприємства становить 82 особи, годинний фонд їхньої заробітної плати – 1296,62172 тис. грн. За плановим балансом явочний фонд одного робітника складе 215 днів, корисний фонд часу - 1642 години. У планованому році передбачається робота 5 матерів, що годують, і 12 підлітків у віці від 16 до 18 років, у тому числі 5 осіб ІІ розряду (годинна тарифна ставка 1,11 грн.) і 7 осіб - ІІІ розряду (годинна тарифна ставка 1,22 грн.).

Визначити денний фонд заробітної плати.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 154; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты