Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розв’язок. 1. Середньогодинна заробітна плата робітників:




1. Середньогодинна заробітна плата робітників:

2. Загальний час перерв у роботі матерів, що годують:

3. Доплати за перерви в роботі матерів, що годують:

4. Середня годинна тарифна ставка підлітків:

5. Підлітки у віці від 16 до 18 років недопрацьовують щодня 1 годину. Доплати підліткам:

6. Денний фонд заробітної плати:

Висновок: Денний фонд заробітної плати дорівнює 1309992 грн. 57 коп.

Місячний фонд заробітної плати включає у свій склад денний фонд і доплати за повні невідпрацьовані дні. Його розраховують за формулою:

де: - виплати за чергові й додаткові відпустки, грн.;

- виплати за відпустки по навчанню, грн.;

- інші доплати, грн.

Фонд заробітної плати, призначений для оплати чергових і додаткових відпусток, розраховують добутком середньої денної заробітної плати на загальне число днів відпустки всіх робітників за формулою:

,

де: - середня денна заробітна плата робітників, грн.;

- середня тривалість відпустки одного робітника (з балансу робочого часу), днів;

- облікова чисельність робітників за планом, осіб.

Середню денну заробітну плату робітників визначають розподілом денного фонду заробітної плати на число робочих днів за рік усіх робітників за формулою:

де: - денний фонд заробітної плати робітників, грн.;

- явочний фонд часу одного робітника за планом (з балансу робочого часу), днів.

Суму доплат за відпустки учням, які навчаються на заочній та вечірній формі навчання в навчальних закладах, визначають як добуток середньої денної заробітної плати робітника ( ) на середню тривалість відпустки по навчанню (з балансу робочого часу) ( ) і облікової чисельності робітників за планом ( ) за формулою:

,

До інших доплат відносять доплати за виконання державних обов'язків, виплати компенсацій за невикористані відпустки, виплати середньої заробітної плати робітникам, які відправлені на семінари, курси підвищення кваліфікації; компенсаційні виплати скорочення чисельності робітників за планом й ін. Інші доплати плануються на рівні аналогічних витрат звітного періоду з урахуванням можливих змін у планованому році.

Приклад.У плановому балансі робочого часу середня тривалість чергових і додаткових відпусток складає 25 днів, а відпусток по навчанню - 1,6 днів. Інші доплати плануються у розмірі 10500 грн.

Використовуючи дані попереднього прикладу, визначити місячний фонд заробітної плати робітників.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 101; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты