Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розв’язок. Загальне число годин, що відпрацював робітник у нічний час, протягом планованого року складе:




Загальне число годин, що відпрацював робітник у нічний час, протягом планованого року складе:

Середня тарифна ставка робітника дорівнює:

Доплати за роботу у нічний час складуть:

Висновок: Сума доплат за роботу у нічний час становить 58867 грн. 20 коп.

Бригадирам, що незвільнені від основної роботи, здійснюються щомісячні доплати за керівництво роботою бригад. Розміри цих доплат залежать від чисельності бригади. За керівництво роботою бригади в складі від 5 до 10 осіб бригадирові доплачується 10%, а за керівництво бригадою понад 10 осіб - 15% його тарифної ставки (у колективному договорі ці ставки можуть бути переглянуті у бік збільшення).

Загальна сума доплат бригадирам за керівництво бригадою розраховується за формулою: .

Де: - чисельність незвільнених бригадирів, осіб; - годинна тарифна ставка бригадира, грн.; - корисний фонд робочого часу робітника, годин; - відсоток доплат за керівництво роботою бригади, %.

Приклад:Бригадир VI розряду з годинною тарифною ставкою 7грн. має доплату за керівництво бригадою в розмірі 15%. Корисний фонд часу в планованому році дорівнює 1642 години. Визначитисуму доплат за керівництво бригадою.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 90; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты