Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Типи алгоритмічних процесів. Приклади




Усі алгоритмічні процеси можна віднести до трьох основних типів:

1. Лінійний.

2. Розгалужений.

3. Циклічний.

 

Лінійні обчислювальні процеси

Послідовний (лінійний) обчислювальний процес характеризується тим, що кроки алгоритмів виконуються строго послідовно у тому порядку, в якому вони представлені.

Приклад. Скласти блок-схему обчислення довжин двох сторін трикутника b, c по відомій довжині сторони a і двом внутрішнім кутам α і β.

 

Розгалужені обчислювальні процеси

Обчислювальні процеси, в яких в залежності від значення деякої ознаки відбуваються обчислення по одному з деяких можливих спрямувань, називають розгалуженими.

Розглянемо гіпотетичний приклад. Для робітника зі стажем роботи менше 6 років оплата за лікарняним листом складає 60% від окладу; від 6 до 8 років – 80%; більше 8 років – 100%. Необхідно скласти блок-схему з нарахування оплати по лікарняному листу. Означення: О – оклад; Б – кількість днів хвороби; С – стаж; З – нарахування по лікарняному листку; Р – кількість робочих днів.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-30; просмотров: 189; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты