Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


До завдання 1.41




В (4 бали). Спортсмени біжать колоною зі швидкістю 2 м/с. Назустріч колоні біжить тренер зі швидкістю 3 м/с. Порівнявшись з тренером, кожний спортсмен розвертається та біжить зі швидкі­стю 5 м/с. Якою буде остаточна довжина колони, якщо її початкова довжина 150 м?

В (5 балів). Тіло, що рухається прямолінійно рівноприскорено, за перші дві секунди спостере­ження пройшло 180 м, за другі дві секунди — 168 м в тому ж самому напрямі, за треті дві секун­ди — 156 м і т.д. Визначить прискорення тіла.

В (5 балів). По похилій дошці пустили знизу вгору кулю. На відстані 45 см від початку шляху куля побувала двічі: через 3 с та 5 с після початку руху. Визначить мінімально можливу довжину дошки.

В (5 балів). Тіло рухається рівноприскорено з початковою швидкістю. Його переміщення за п'ятнадцяту секунду на 17 м більше, ніж за десяту. Знайдіть прискорення тіла.

В (4 бали). Рухаючись рівноприскорено, автомобіль за 2 с пройшов 60 м та збільшив свою швид­кість утричі. Знайдіть початкову та кінцеву швидкості автомобіля на цій ділянці шляху.

В (4 бали). З однієї точки в одному напрямку починають рівноприскорено рухатись два автомобі­лі: другий через 10 с після першого. Через 15 с після початку руху першого автомобіля швидкості автомобілів зрівнялись. Через який час після цього другий автомобіль наздожене перший?

В (4 бали). На перегонах «Формули-1» певну ділянку шляху автомобіль проїхав із середньою швидкістю 216 км/год. На розгін та гальмування він витратив 1 хв, а решту часу їхав рівномірно зі швидкістю 234 км/год. За який час автомобіль проїхав цю ділянку шляху?

1.50в (5 балів). У деякий момент часу швидкості діаметрально протилежних точок обруча А і В (див. рисунок) перпендикулярні до його діаметру AB. Їх модулі відповідно va - 5 м/с та
vв = 8 м/с. Визначить модулі швидкостей точок О та С у цей момент.

До завдання 1.50


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-01; просмотров: 143; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты