Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ПОЛОЖЕННЯ




 

Положення — правовий акт, який установлює основні правила організаційної діяльності державних підприємств та установ, їхніх структурних підрозділів — визначає порядок утворення, права, обов'язки та організацію роботи

Бувають положення типові й індивідуальні. Типові розробляються для системи установ, підприємств і затверджуються вищими органами управління, індивідуальні — на основі типових і затверджуються керівниками підприємств, організацій, установ.

Реквізити положення: назва документа; назва установи, що видає документ; дата й місце видання; заголовок; текст; підписи вищої інстанції чи керівних осіб названої в Положенні установи.

Текст містить такі розділи:

1) загальні положення — преамбулу (від лат. praeam-bulus — той, що передує), або вступну частину, де зазначаються мета створення підприємства та його головні завдання;

2) майно й кошти підприємства, порядок їх використання;

3) організація праці — виробнича й господарська діяльність;

4) права та обов'язки установи та її керівних органів;

5) структура управління.

 

 

Зразок

 

ПОЛОЖЕННЯ

 

про структурний підрозділ

(назва установи)

Дата Місце видання

 

1. Загальні положення (мета створення, основні завдання, функції)

2. Майно й кошти:

а) основні та обігові кошти;

б) порядок придбання майна;

в) амортизаційні відрахунки, їхнє призначення;

г) прибуток, його використання;

г) житловий фонд;

д) службові приміщення;

є) порядок використання надлишків невикористовуваних коштів.

3. Організація праці.

4. Права та обов'язки:

а) установи;

б) керівних органів.

4. Структура управління підрозділу.

 

Керівник установи _______________________

(підпис) (ініціали, прізвище)

 

ПРАВИЛА

 

Правила — зібрання положень, які регламентують порядок дій, поведінку юридичних і фізичних осіб відповідно до встановлених норм.

 

Наприклад: Правила прийому студентів до вищого навчального закладу, Правила внутрішнього трудового розпорядку, Правила поведінки відвідувачів музею тощо.

Нерідко правила є складовою частиною інструкції, оскільки близькі до неї за формою і змістом. їх виконання обов'язкове для всіх, кому вони призначені. Подібні до правил рекомендації, пам'ятки, регламенти, методичні вказівки.

Реквізити правил: гриф затвердження, назва документа із вказівкою на його призначення (заголовок), дата, номер, текст, підпис відповідальної особи.

 

Зразок

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів

України

 

29.11.2001 р. № 1599

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 69; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты