Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ. На часткову зміну розподілу державних централізованих капітальних вкладень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 1999 р




від 21 грудня 1999 р. № 1439-р

 

На часткову зміну розподілу державних централізованих капітальних вкладень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 1999 р. № 1667, зобов'язую виділити в поточному році Мінпромполітики для виробництва складної сільськогосподарської техніки 25,7 млн гривень, відповідно зменшивши централізовані капітальні вкладення, передбачені Мінагропрому для державного лізингового фонду.

 

Перший віце-прем'єр-міністр

України ________________

(ініціали, прізвище)


Зразок

 

 

РЕГІОНАЛЬНЕ ВІДДІЛЕННЯ

Фонду державного майна України по м. Енську

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

Р

15 квітня 2002 р.

 

Комісією з приватизації державного майна Енської оптової бази «Укрінвалютторг» визначена оціночна вартість зазначеного майна на підставі результатів повної інвентаризації державного майна, проведеної відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.90 р. № 158. Оцінка вартості державного майна, що підлягає приватизації, проведена відповідно до методики оцінки вартості об'єктів приватизації та оренди, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 08.09.93 р. № 717.

Враховуючи вищевикладене та керуючись чинним законодавством, що регулює порядок приватизації згідно з законом України «Про приватизацію та оренду невеликих державних підприємств (малу приватизацію)»,

1. Затвердити:

— протокол засідання приватизаційної комісії;

— акт оцінки вартості цілісного майнового комплексу Енської оптової бази «Укрінвалютторг».

2. Укласти договір купівлі-продажу державного майна між товариством покупців цього підприємства та регіональним відділенням Фонду державного майна України по м. Енську в термін до 15.05.2002 р.

3. Василенку І. П., провідному бухгалтерові, видати платіжні доручення голові товариства покупців Енської оптової бази «Укрінвалютторг» п. Шовкоплясові М. О.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на начальника відділу п. Гаврильця І. А.

 

Начальник (підпис) М. 3. Пашинний

 

 

Зразок

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ № 17

 

по науково-виробничому об'єднанню «Кристал»

 

26.10.2001 р. м. Київ

 

У зв'язку з від'їздом у службове відрядження заступника директора з загальних питань п. Марчука В. П. призначити тимчасово виконуючим обов'язки заступника директора з загальних питань старшого інженера п. Матвійчука Олега Івановича з відповідним посадовим окладом з 02.11 до 16.11.2001 року.

 

Директор (підпис) Ф. С. Кислюк

 

 

СТАТУТ

 

Статут (лат. statutum, від statuo — встановлюю, вирішую) — зведення правил, положень, які регулюють основи організації і діяльності установ певної галузі господарства.

Це правові акти, які визначають структуру, функції і права підприємств, установ, організацій, кооперативів, малих підприємств, спільних підприємств, спортивних товариств, політичних партій, а також окреслюють їхнє правове становище, мету діяльності, основні принципи; це закон для виконання (див. § 5. Положення). Статути господарських організацій визначають членство, керівні органи, порядок їх виборів.

Статути після їх затвердження вищою інстанцією підлягають обов'язковій реєстрації в Міністерстві фінансів, після чого новостворена організація може починати свою діяльність.

Статути є індивідуальні й типові. Статути типові створюються для ряду подібних, однакових установ та організацій; статути індивідуальні мають окремі установи, підприємства, організації.

Статути подібні до положень і визначають порядок діяльності організації, окремих внутрідержавних і міжнародних організацій (напр. Статут Міжнародного Суду ООН 1945 p.). Діяли статути, що фіксували правове становище середньовічних міст і внутрішньоміських об'єднань — цехів, купецьких гільдій тощо (міські статути — записи міських привілеїв — регулювали внутрішню організацію міст, наприклад Магдебурзькі права міст; виникли в XIV ст.; Магдебурзьке право надане Львову в 1366 p., Києву — в 1494—1497 pp.). Статути індивідуальні — це положення про щось, наприклад Статут ордена (визначає порядок нагородження даним орденом, подає його опис).

В деяких країнах статутами називають законодавчі акти парламентів (у Великій Британії — Вестмінстерський статут 1931 р., у США — деякі акти конгресу).

У Київській Русі відомий найдавніший Статут Володимира Мономаха, вміщений у розширеній редакції «Руської правди». Мав 69 статей з визначенням норм кримінального, цивільного й судового права.

Статут ООН — приклад індивідуального — багатосторонній міжнародний договір, на підставі якого заснована й діє ООН. Підписаний на конференції в Сан-Франциско 26.06.1945 p., набрав чинності з 24.10.1945 р. Україна ратифікувала Статут ООН 22.07.1945 p. Це один з найважливіших сучасних міжнародно-правових документів, в якому закріплено основні принципи міжнародного права.

Статути військові — офіційні нормативно-правові документи, що регламентують поведінку й діяльність військовослужбовців, життя, побут, несення (виконання) служби. В Україні діють від 1918 року. Визначають мету, завдання, способи і принципи застосування з'єднань, частин і підрозділів Збройних Сил і родів військ під час великих бойових операцій, обов'язки військовослужбовців та їхні взаємовідносини. Поділяються на: статути внутрішньої служби, статути гарнізонної Й караульної служби, стройовий статут, бойові, польові, дисциплінарні статути.

Зміст, формуляр статуту, порядок оформлення й затвердження є такими ж, як і положення. Статут є основою для положення. Його реквізити: гриф, місце реєстрації (статуту новоствореної організації), найменування документа, повна назва, текст.

 

 


Зразок

 

 

Затверджено Указом Президента України

від 07.10.93 р.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 71; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты