Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Охорона праці при виконанні робіт на ПТО




Пр и виконанні робіт, робочі місця по технічному обслуговуванню машин і агрегатів повинні бути обладнаними стендами, стелажами, верстаками спеціальними підставками, пристроями та інструментом.

Робочі місця повинні бути розміщенні на такій площі, яка дозволяє розмістити обладнання і агрегати, а також забезпечити вільний доступ до будь – якої частини машини. Проходи повинні відповідати габаритним розмірам переміщуваних деталей.

Роботи по огляду і ремонту двигунів, працювавши на бензині, а також обкатка і випробування двигунів повинно проводитись в спеціальному одязі і гумових рукавицях.

Робітник, перед початком роботи повинен перевірити наявність захисних пристроїв і пристроїв.

Робітнику забороняється палити в цехах, на робочих та інших місцях, де використовуються та зберігаються легкозаймисті матеріали. Палити дозволяється тільки в спеціально відведених для цього місцях.

При переведенні на іншу роботу, з використанням нового обладнання робітник зобов’язаний ознайомитись з його конструкцією, методами безпечної роботи на ньому і повинен пройти додатковий інструктаж з техніки безпеки.

Робітник зобов’язаний утримувати робоче місце в чистоті і порядку, не нагромаджувати проходи, утримувати вироби і пристрої в спеціально відведених місцях, сповіщати майстра про всі несправності обладнання.Всі робітники повинні знати правила і способи надання першої медичної допомоги в екстензій ситуації потерпілому. Про нещасний випадок необхідно негайно сповістити майстра або начальника цеху.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 80; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты