Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розрахунок вентиляції




Вентиляційні обладнання відділень ремонтних майстерень призначені для видалення газів, парів, пилу, а також різних шкідливих випаровувань, які з’являються в процесі виробництва.

Вентиляція відділень може бути природною і механічною. Природна вентиляція застосовується в приміщеннях, для яких за існуючими нормами кратність обміну повітря (число, показує скільки разів повинен відбутися обмін повітря у відділеннях за одну годину) – . Це ті приміщення, в яких шкідливі гази не виділяються і на одного робітника припадає понад 50 м3 повітря. У таких приміщеннях досить мати наскрізне природне провітрювання. Площа перерізу фрамуг або квартирок береться в розмірі 2-4% від площі підлоги.

Для решти приміщень потрібно застосовувати механічну вентиляцію. Розрахунок її полягає у визначенні продуктивності вентилятора та виборі з даними розрахунку стандартного вентилятора.

Порядок розрахунку:

1. Підібрати за нормами кратність обміну повітря.

2. Розрахувати кубатуру відділення Vд за формулою:

Vд = Fд . h; (4.5)

Vд = 154,1∙6=924,6 м2

де – площа відділення, м2;

h – висота приміщення, становить 5,4 м або 6 м для приміщень, обладнаних кран -балкою, а для інших приміщень (без крана-балки) – 3,6; 4,2 та 4,8 м.

Визначити продуктивність припливно-витяжного вентилятора Lв, її визначають за формулою:

, м3/год. (4.6)

LB = 924,6∙1,5=1386 м3/год

За результатами підрахування беремо відцентровий вентилятор серії ЄВД № 2 з електродвигуном типу АОЛ - 31 - 2, у якого кількість обертів за хвилину 3000 об/хв., напір повітряного потоку - 91 кг/м, ККД - 0,55, величина повітрообміну - 1200 м3/год.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 152; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты