Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Організація гігієнічного виховання у дитячих дошкільних установ.




Для оформлення гігієнічного куточка може бути використана частина санітарного блоку. У гігієнічному куточку обов’язково має бути раковина - умивальник із вмонтованим над нею дзеркалом. Зубні щітки краще зберігати в індивідуальних скляночках. В кімнаті повинні бути стільці та столики для 20 -25 слухачів, шафи для зберігання муляжів, тренажерів, засобів гігієни та профілактики, стенди, плакати.

Програма гігієнічного навчання побудована за принципом поетапного засвоєння окремих гігієнічних знань та навичок - від простого до складного. Одним з найважливіших критеріїв ефективності гігієнічного виховання в дошкільних установах є засвоєння дітьми віком до 6 років основних навичок з догляду за ротовою порожниною.

Організація кабінету гігієни ротової порожнини в умовах поліклініки.

З метою повного охоплення гігієнічним навчанням дітей, особливо тих, що не відвідують дитячі колективи, дуже важливою є наявність у стоматологічній поліклініці кабінетів або куточків гігієни. Вони мають бути обладнанні згідно із загальними правилами.

Зубні щітки діти приносять з собою за рекомендацією лікаря, який під час першого відвідування обстежує пацієнта, та визначає стан гігієнічного догляду за порожниною рота, рівень знань з питань гігієни.

Заняття з гігієнічного навчання проводиться у присутності батьків у кімнаті гігієни. Батькам потрібно показати, як правильно чистити зуби,щоб у домашніх умовах вони могли контролювати тривалість та правильність виконання цієї процедури дітьми. Звертають увагу батьків на важливість правильного харчування дітей, дають поради щодо вибору зубних паст, щіток та правил їх зберігання, навчають методам оцінки якості гігієнічного догляду за зубами у дома.

Такі заняття можна проводити з групою по 5 -7 дітей або індивідуально групи формують з урахуванням віку дітей. Для дітей віком 2 -4 років навчання проводять у ігровій формі. Можна використовувати сюжет казки чи вистави. Навчання повинне носити поступовий характер з повторенням та закріпленням практичних навичок від простих до складніших. У занятя для дітей віком 5 -7 років можна включити елементи змагання.

У школярів проводять оцінку гігієнічного догляду за ротовою порожниною шляхом контрольного чищення зубів.. Звертають увагу на правильність виконання етапів, їх тривалість та якість гігієнічного стану

ротової порожнини. У це або наступне відвідування проводять профілактичні процедури: обробка зубів ремінералізуючими розчинами, гелями, фторлаком.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 104; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты