Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Туристична інфраструктура Кримського регіону




Крим є провідним туристичним центром в Україні з розвиненою туристичною інфраструктурою.

Продаж послуг курортів і туризму — пріоритетний напрямок соціально-економічного розвитку Автономної Республіки Крим. Крим є одним з найбільших курортних регіонів, що приваблює мільйони відпочиваючих із країн СНД і далекого зарубіжжя. Значення Криму як курорту визначається його унікальними природними ресурсами, цікавими визначними пам'ятками, розвитою транспортною і санаторно-курортною інфраструктурою. Щосезону в Криму відпочиває близько 3-3.5 млн. осіб країн СНД і ряду європейських держав. Деякі здравниці Південного Узбережжя Криму і Євпаторії пропонують також цілий рік відпочинок і лікування. Особливості географічного положення Криму: його близькість до Росії, Малої Азії і Південно-Східної Європи, створюють сприятливі умови для розвитку транспорту і транспортної мережі. Крим доступний для відвідування туристами будь-якої країни.

По розвитку транспортної інфраструктури Крим займає одне з провідних місць в Україні. Міжнародний аеропорт «Сімферополь» спроможний приймати повітряні судна будь-якого класу. Основну роль у перевезенні відпочиваючих відіграють залізничний і автомобільний транспорт. Морські порти Севастополя, Ялти, Феодосії, Керчі зв'язують півострів з південними регіонами України, Росії, Грузією, іншими країнами Причорномор'я, а через протоки Босфор і Дарданелли — з більшістю країн світу. Транспортна мережа усередині півострова робить легко доступним для туристів будь-який його куточок. У Криму функціонує найпротяжніша в Європі високогірна міжміська тролейбусна траса, що зв'язує Сімферополь з Алуштою і Ялтою. Кримський курортний комплекс надає послуги готелів різного класу, пансіонатів, баз відпочинку. Тут діє 54 готелі, а також 113 підприємств харчування для обслуговування туристів (із 455 по Україні в цілому).

Є необхідні умови і можливості, наявність туристичних ресурсів, особливо вже наявної інфраструктури, що дають можливість розвивати в Криму нетрадиційні форми туризму: спелеологічний, скелелазіння, кінний, велосипедний, дельтапланеризм, гірничо-пішохідний, винні і мисливські тури, вертолітні екскурсії, прогулянки на яхтах, підводні занурення з аквалангом, науковий і автотуризм. Той факт, що національна структура Криму складається з більше 100 національностей і народностей, створює всі необхідні передумови для розвитку етнічного туризму.

В даний час в АР Крим здійснюють туристичну діяльність понад 700 суб’єктів підприємництва. Зокрема іноземним туризмом займаються близько 300 підприємств, внутрішнім – близько 400, зарубіжним – 180. З числа суб’єктів підприємницької діяльності, що мають ліцензію на надання туристичних послуг, власну базу живлення – мають 85 підприємств, власну базу розміщення – 51 .

Питома вага доходів, отриманих госпрозрахунковими санаторно-курортними установами, склав 14,5%. Як і раніше найбільш освоєною частиною півострова є район Ялти, що проводить близько 64% всього об’єму тур послуг. Менше всього освоєний Північний і Західний Крим.

Наявність різних структур і соціальних груп (органи влади, підприємці, суб’єкти туристичної діяльності, учені, неурядові організації, політичні структури, рекреанти) приводить до необхідності обліку відмінності їх цілей і інтересів при плануванні розвитку рекреаційного комплексу.

 

 


 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 110; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты