Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


КОНСТРУКТИВНА ЧАСТИНА




У цій частині розробляються конструкції вулиць, доріг, колекторів, підземних пішохідних переходів, а також загальні конструктивні схеми окремих будинків і споруд. Конструктивні схеми і вузли виконуються за аналогами, без конструктивних розрахунків.

3.9. ОРГАНІЗАЦІЯ БУДІВНИЦТВА І ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА

БУДІВЕЛЬНО-МОНТАЖНИХ РОБІТ

3.9.1. Пропонована організація будівництва і технологія виробництва будівельно-монтажних робіт повинні ґрунтуватися на передовому досвіді, новітніх досягненнях будівельної науки і техніки, передбачати виконання планів підвищення рівня продуктивності праці й механізації, скорочення трудомісткості та зниження вартості будівельно-монтажних робіт, зниження витрати металу і дерева.

За погодженням із керівником може виконуватися проект організації будівництва або проект технології будівництва однієї із частин будівництва. В останньому випадку виконується будівельний генеральний план, календарний план будівництва.

З огляду на спеціальність “Містобудування”, доцільно складати календарний план проведення робіт із будівництва вулиць, доріг, планування території, благоустрою й озеленення території.

3.9.2. У цьому розділі дипломного проекту треба висвітлити наступні питання:

- дати характеристику умов будівництва, черговість будівництва об'єктів і визначити обсяги робіт;

- вибрати методи будівельних робіт та необхідні будівельні машини й механізми;

- визначити витрати праці і машино-змін, потреби у воді, електроенергії, потрібну територію для рішення будівельного генерального плану;

- передбачити заходи щодо підвищення продуктивності праці та скорочення строків будівництва;

- вивести техніко-економічні показники.

У разі потреби для окремих проектів виконується додатково технологічна карта.

3.10. ОХОРОНА ПРАЦІ

3.10.1. Охорона праці є невід’ємною частиною проекту й органічно входить у прийняті архітектурно-планувальні рішення та в рішення питань, розв'язуваних в організації будівництва, в технології виробництва будівельних робіт.

3.10.2. При розробленні планувальних і архітектурно-конструктивних рішень повинні бути враховані вимоги та норми охорони праці і протипожежного захисту /забезпечення відповідних протипожежних і санітарних розривів, відстаней між проходами і проїздами, максимально припустимих площ забудови будинків, пристрій протипожежних водопроводів і гідрантів, евакуаційних шляхів й ін./. Ці заходи мають знайти відображення в графічній та текстовій частині дипломного проекту. У пояснювальній записці вони виділяються в самостійний розділ.

При розробленні даного розділу варто дотримуватися вимог ДБН, а також відповідних норм на проектування окремих будинків і споруд.

3.10.3. Заходи щодо охорони праці й протипожежного захисту мають пряме відношення до питань організації будівництва і технології виробництва будівельних робіт. Вони повинні бути відбиті в будгенплані, у календарному плані та пояснювальній записці до них.

3.10.4. При розробленні розділу з організації й технології будівництва треба висвітлити такі питання:

- установити потреби в побутових приміщеннях і санітарно-технічних пристроях для потреб будівництва ;

- на будгенплані вказати транспортні шляхи для пожежних машин на випадок пожежі, протипожежні розриви при розміщенні тимчасових споруд та складів будматеріалів, місця розташування гідрантів, водойми, наявність і характер протипожежної сигналізації, відзначити на кресленні небезпечні зони роботи кранів, висвітлити кількість робочих місць для роботи в нічний час;

- при розробленні календарного плану будівництва забезпечити послідовність проведення робіт з урахуванням дотримання їхньої безпеки.

3.10.5. При проектуванні об'єктів передбачити заходи для захисту від шуму будинків, окремих зон парків. Виконати відповідні розрахунки, що дозволяють знизити шум, що виникає на проїзних частинах вулиць, до нормативного в зоні розташування будинків чи парків за рахунок раціонального використання зелених насаджень.

3.10.6. Усі зазначені заходи описуються в спеціальному розділі пояснювальної записки. Конкретне завдання до цього розділу видається консультантом з охорони праці й погоджується з головним керівником дипломного проекту.

3.11. ЕКОНОМІКА

3.11.1. З огляду на важливе значення економічних обґрунтувань у проектуванні і будівництві, у даному розділі дипломного проекту виконується техніко-економічне обґрунтування оптимального варіанта архітектурно-планувального та технологічного рішення. Він складається з наступних основних частин:

- техніко-економічне обґрунтування прийнятих рішень;

- визначення кошторисної вартості об'єкта за укрупненими показниками;

- основні техніко-економічні показники по запроектованому об'єкту.

При розробленні техніко-економічних обґрунтувань ураховують вплив природних умов на вартість будівництва об'єкта, систему забудови, типи прийнятих для забудови будинків і споруд, поверховість будинків, довжину зовнішніх інженерних мереж, ефективність використання території, у тому числі використання підземного простору й ін.

3.11.2. Розроблення техніко-економічних обґрунтувань базується на методиці порівняння варіантів. Тому при проектуванні об'єкта треба виконати не один, а кілька варіантів принципових рішень на стадії ескізу.

3.11.3. Оскільки вибір оптимального варіанта проводиться із самого початку, то і техніко-економічне обґрунтування вибору оптимального варіанта виконується також на цій стадії. У подальшому вносяться лише уточнення, зв'язані з деталізацією проектного рішення.

У процесі варіантного ескізного проектування по кожному варіанту визначаються техніко-економічні показники. В окремих випадках вибір оптимального рішення може бути здійснений на основі зіставлення техніко-економічних показників розроблених варіантів з аналогічними показниками існуючого варіанта.

3.11.4. Кошторисну вартість визначають за основним варіантом. При підрахунках кошторисної вартості обсягів робіт потрібно користуватися відповідними нормативними документами і прийнятими для цього формами складання документації.

3.11.5. Техніко-економічні показники визначаються за генеральним планом та відображають ефективність прийнятого містобудівного рішення з організації будівництва і технології виробництва будівельних робіт.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 100; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты